Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Trening cardio dla początkujących i zaawansowanych Następny artykuł: Najciekawsze trendy w fitnessie w 2016 roku

Zaskakujący sposób na to, by makaron odchudzał!

Fitness,
,
, tagi: odchudzanie, makaron
Zmniejszenie kaloryczności makaronu bez szkody dla jego smaku wydaje się niemożliwe, a jednak jest na to sprytny sposób! Sprawdźcie jaki!

makaron

Odgrzewanie makaronu sposobem na szczupłą sylwetkę!

Odgrzewasz makaron? To bardzo dobrze! Naukowcy z University of Surrey dowiedli, że pozostawienie makaronu na jakiś czas po ugotowaniu może pomóc w walce o szczuplejszą sylwetkę. Jak to możliwe?

Taki makaron powoduje  mniejsze skoki glukozy we krwi, które są niepożądane szczególnie w trakcie odchudzania. Wahania cukru zostają dzięki temu zniwelowane aż o 50%! Już wystudzony makaron wpływa korzystniej na naszą sylwetkę, a efekt ten zostaje spotęgowany w przypadku odgrzanego dania.

Skrobia oporna na trawienie

Podczas gotowania, studzenia i ponownego podnoszenie temperatury posiłku, skrobia zawarta w makaronie przekształca się w tzw. skrobię oporną na trawienie. Tak zmodyfikowane węglowodany wspomagają proces odchudzania.

Na skutek zachodzących procesów, skrobia oporna na trawienie jest przez nasz organizm w procesie metabolicznym traktowana bardziej jako błonnik niż jako węglowodan. Oto cała tajemnica odchudzających właściwości odgrzewanego makaronu.

zdjęcia: Fotolia

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z makaronem


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

24 stycznia 2017, 22:15

Nasze propozycje