Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Podejmij wyzwanie Philipsa i zostań drugim w historii Polakiem w kosmo... Następny artykuł: Konkurs - wygraj sokowirówkę marki Philips - WYNIKI

Emocje chcą jeść - kiedy sięgasz po jedzenie?

Kobieta, , tagi: jedzenie, emocje, uzależnienie od jedzenia
Jedzenie już dawno przestało spełniać funkcję zaspokajania głodu - jak grzyby po deszczu powstają niezwykle popularne programy kulinarne, modne knajpy czy akcesoria kuchenne, które chcemy mieć. Jedzenie stało się istotnym elementem kultury i pełni dziś wiele istotnych funkcji, które z punktu widzenia psychologii mogą być jednak niebezpieczne.
kobieta obok lodówki

Aleksandra Więcka w grudniowym numerze Urody Życia przygląda się trudnemu w obecnych czasach tematowi - jedzeniu.

Kuchnia stała się nowym salonem, bazary ze zdrową żywnością – miejscem towarzyskich spotkań, a blogi kulinarne mają więcej odsłon niż serwisy informacyjne. Właściwy jadłospis wydaje się lekiem na wszystko – od raka po złamane serce. Chociaż coraz pilniej wyłapujemy kolejne niebezpieczne E ukryte w opakowaniach z jogurtem czy serem, to równocześnie zdajemy się wierzyć, że lodówka jest naszą najlepszą przyjaciółką. Co trzecia Polka ma nadwagę, a co druga chciałaby schudnąć. Dlaczego jedzenie przestało po prostu zaspokajać głód i stało się naszą nagrodą, pocieszeniem, lekiem i obsesją?

O jedzeniu "bez śladów", przyjaźni ze słodyczami i utożsamianiu miłości z pokarmem przeczytasz w magazynie Uroda Życia.

Czym dla Was jest jedzenie? Jak często sięgacie po nie z powodów innych niż głód? Piszcie!


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

11 grudnia 2016, 09:03