Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Jak zacząć oszczędzać pieniądze? Radzi Michał Szafrański - finansowy n... Następny artykuł: Na jakich kosmetykach można oszczędzić? Radzi Kosmetyczna Hedonistka

Mleko z karalucha nowym superfood? O co chodzi?

Kobieta,
,
, tagi: mleko z karalucha, InStem
Mleko z karaluch - obrzydliwie brzmi, prawda? Jeśli chodzi o kuchnię, coraz mniej rzeczy jest niemożliwych. Ogólnoświatowe menu funduje potrawy takie jak tarantule, węże i skorpiony w winie czy też zupy z ptasich gniazd. Kolejnym wymysłem jest mleko z karalucha.

Naukowcy z Indii odkryli, że mleko z karalucha posiada bardzo wiele zalet. Jest podobno cztery razy bardziej pożywne od mleka krowiego, gdyż zawarte w nim białko ma unikalną formę.

To jeden z bardzo nielicznych zaobserwowanych przypadków, w którym owad produkuje mleko. Zespół badaczy z Instytutu Komórek Macierzystych i Medycyny Regeneracyjnej w Indiach (InStem) pracuje aktualnie nad odtworzeniem procesu produkcji kryształów białek, które są kompletnym źródłem pożywienia ze względu za zawartość białek, tłuszczy i cukrów.

Zobaczcie: Wielki powrót ulubionego składnika kosmetycznego Kleopatry? Ośle mleko w kosmetyce

Ma ono mieć również inne zalety takie jak na przykład powolne uwalnianie energii w ciągu długiego okresu. Wszystko podlega jeszcze procesowi badań.

My osobiście jesteśmy dosyć sceptycznie nastawione do tego odkrycia, wizja karaluchów przyprawia nas o niemałe dreszcze. 

A Wy? Co o tym sądzicie? Dajcie znać!

Zobaczcie także: 5 powodów, by robić i pić mleko migdałowe


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

11 grudnia 2016, 14:56