Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: 5 atrybutów eleganckiego mężczyzny Następny artykuł: Ponadczasowa gładkość

Podjadanie między posiłkami - co zamiast słodyczy?

Intensywny tryb życia i szybkie tempo, jakie narzucamy sobie w ciągu dnia potrafią utrudnić próby zdrowego odżywiania. Czasem dopada nas głód, który przeszkadza w codziennych zajęciach i budzi irytację. Aby się go pozbyć, często sięgamy po przekąski, które akurat mamy pod ręką – smaczne i szybkie, ale niekoniecznie wartościowe.

kobieta z łyżeczką

Szybko ale czy właściwie?

Wieczny pośpiech i duża ilość zadań do wykonania każdego dnia sprawiają, że prowadzenie zdrowego trybu życia bywa trudne. Gdy wieczorem zmęczeni wracamy po pracy, zdarza się, że nie mamy już siły na przygotowywanie drugiego śniadania do pracy. W efekcie, gdy następnego dnia dopada nas głód między posiłkami, sięgamy po kupione w pośpiechu słodycze lub inne, pełne pustych kalorii, przekąski. Problem dotyczy wielu kobiet, które zwierzają się:

„Był okres, że nie wyobrażałam sobie dnia w biurze bez co najmniej dwóch batoników między posiłkami. Od jakiegoś czasu staram się z tym walczyć, ale w niektórych momentach naprawdę trudno mi się powstrzymać. Gdy nie mam czasu, bo np. muszę iść na spotkanie, zazwyczaj sięgam po to, co mam pod ręką.” - Agnieszka

„Wiem, że nie powinnam podjadać, ale to silniejsze ode mnie – nie umiem wytrzymać od posiłku do posiłku bez żadnej przekąski. Najlepszym rozwiązaniem byłaby zamiana słodyczy na coś zdrowego.” - Karolina

Pożywna alternatywa

W takich sytuacjach najlepszym rozwiązaniem będzie przekąska, która pozwoli na dłużej zaspokoić mały głód. W tej roli doskonale sprawdzi się Danio - kremowy i pożywny serek, który dostarczy białko potrzebne w codziennej diecie. Do produkcji jednego kubeczka (140g) wykorzystywana jest cała szklanka mleka – pożywny serek Danio stanowi świetną alternatywę dla słodkich przekąsek, których pełno na sklepowych półkach.

Danio jest produkowany w Polsce w fabryce w Bieruniu, ze 100% polskiego mleka i nie zawiera konserwantów.

danio

 Więcej informacji szukaj na stronie www.danio.com.pl

materiał sponsorowany

zdjęcia: Fotolia, materiały PR

Zobacz także

Nasze propozycje