Poprzedni artykuł: Tydzień Amerykański w Lidlu Następny artykuł: CzekoWafel – chrupiąca przyjemność od Wedla

Arbuzowa kawa mrożona – przepis Ani Starmach

Potrzebujesz letniego orzeźwienia? Chcesz się odprężyć po ciężkim dniu? A może zbliżają się niespodziewani goście? Tego lata w każdej sytuacji baw się kawą razem z Anią Starmach i marką Jacobs! Ten niezwykły duet pomoże Ci odkryć nowe oblicze ulubionego napoju w wersji mrożonej. Projekt „Baw się kawą” to nie tylko zaproszenie do świata wyśmienicie przygotowanych, pięknie prezentujących się letnich napojów, ale przede wszystkim źródło pysznych inspiracji.

Marka Jacobs wraz z Anią Starmach przygotowała tego lata projekt „Baw się kawą”, w którym zachęca do eksperymentowania i odkrywania nowych kawowych smaków. Na stronie www.przepisynakawe.pl znajdziecie autorskie przepisy Ani, które zadowolą nawet najbardziej wymagających kawoszy.

Specjalnie na tę okazję, marka Jacobs stworzyła również limitowaną edycję kawy z szablonami do kawowych posypek, które przyozdobią każdy napój fantazyjnym motywem.

Na stronie www.przepisynakawe.pl można znaleźć nie tylko przepisy, ale także piękne propozycje podania napojów. Kawa zaserwowana w słoiczku, z apetycznymi dodatkami, jak laska wanilii czy szczypta cynamonu, z kostkami lodu w kształcie ziarenka kawy, potrafi zrobić piorunujące wrażenie i stać się ozdobą każdego spotkania.

kawa arbuzowa

Arbuzowa kawa – przepis

Składniki:

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej np. Jacobs
  • 50ml wody
  • 2 plastry arbuza
  • 2 łyżeczki cukry trzcinowego
  • 4 kostki lodu do skruszenia
  • sok z połowy limonki
  • skórka z limonki

Przygotowanie: kawę wymieszaj z wodą. Arbuza, cukier, sok z limonki i kostki lodu zblenduj. Tak przygotowaną masę arbuzową ułóż w naczyniu. Zalej kawę. Udekoruj kawę skórką z limonki wymieszaną z cukrem trzcinowym. Gotowe! :)

zdjęcia: materiały PR

Polecany film


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

20 sierpnia 2018, 09:16

Nasze propozycje