Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Modnie, zdrowo i stylowo – zbożowe ciasteczka Kupiec Następny artykuł: Pomysłowe akcesoria na piknik i grilla

Przepis na babeczki migdałowe na zimno

Potrzebujesz słodkiej, aromatycznej ochłody na wiosenno-letnie upały? Migdałowe babeczki na zimno będą idealną przekąską na pikniki, na łonie natury lub wyjątkowym deserem dla najbliższych, który wykonasz bez konieczności pieczenia.

babeczki z migdałami

Składniki na babeczki:

  • 3/4 szkl. migdałów w płatkach + 1/2 szkl. na masło migdałowe np. Bakalland;
  • 1/4 szkl. płatków owsianych;
  • 1,5 łyżki oleju kokosowego;
  • 1,5 łyżki miodu płynnego;
  • 1/4 łyżeczki cynamonu;
  • 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego;
  • szczypta soli.

Składniki na polewę:

  • 3 łyżki oleju kokosowego;
  • 3 łyżki miodu płynnego;
  • 2 łyżki kakao;
  • szczypta soli.

Przygotowanie: 1/2 szklanki płatków migdałów zmielić w blenderze. Robić często przerwy, zeskrobując drobinki migdałów ze ścianek i znowu mielić. Przerwać, kiedy konsystencja będzie przypominała gęste masło. W młynku do kawy zmielić 3/4 szklanki migdałów w płatkach i płatki owsiane na drobną mąkę i wsypać do miski. Dodać resztę składników (masło migdałowe, olej kokosowy, miód płynny, cynamon, ekstrakt waniliowy i sól) i dokładnie wymieszać do otrzymania gładkiej masy. Masą wylepić silikonowe foremki. W misce umieścić wszystkie składniki polewy (olej kokosowy, miód płynny, kakao i sól). Wymieszać dokładnie trzepaczką. Łyżką nakładać polewę na wierzch babeczek. Wstawić do zamrażalnika na min. 45 min. Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Łosoś w migdałach z sosem z awokado


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

23 lutego 2017, 06:03

Nasze propozycje