Poprzedni artykuł: Nowy Bar Sałatkowy na lato w Pizza Hut Następny artykuł: Kampania: Popołudnie z Felixem

Burgery z kaszą kuskus – przepis

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, przepis, kupiec, burgery, kasza, kuskus
W ostatnim czasie burgery skradły serca wielu z nas. Mnóstwo restauracji przyciąga zapachem i pomysłem na tę soczystą, konkretną kanapkę. Czy skosztowaliście już burgera z kaszą kuskus? Jeśli nie, koniecznie spróbujecie! Firma Kupiec przygotowała przepis na zdrowego burgera z kaszą kuskus. Brzmi intrygująco i równie ciekawie smakuje. Smacznego!

Hamburger z warzywami i plastrami kuskusu

burgery

Składniki:

  • 200 g Kaszy Kuskus Kupiec
  • 30 ml wody
  • 30 ml mleka
  • sól, pieprz
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 3 pomidory
  • kilka liści rukoli
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie: podgrzać w garnku wodę i mleko, następnie wsypać kuskus. Gotować na wolnym ogniu, aż kuskus spęcznieje i odklei się od ścianek garnka. Przełożyć kuskus do blachy, przykryć folią spożywczą, przycisnąć drugą blachą tak, aby kuskus był rozłożony równomiernie. Pozostawić do schłodzenia.

W międzyczasie pokroić cukinię w talarki, paprykę w dużą kostkę i upiec na grillu lub patelni grillowej. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oliwą. Pokroić pomidory w plasterki. Kiedy kuskus będzie dobrze schłodzony pokroić go w duże krążki, a następnie usmażyć z dodatkiem oliwy z oliwek na złoty kolor. Między dwa krążki kuskusu nałożyć łyżeczkę ketchupu, kilka listków rukoli, cukinię i paprykę. Smacznego! :)

zdjęcia: materiały PR

Polecany film


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

21 sierpnia 2018, 20:03

Nasze propozycje