Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Nowy Bar Sałatkowy na lato w Pizza Hut Następny artykuł: Kampania: Popołudnie z Felixem

Burgery z kaszą kuskus – przepis

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, przepis, kupiec, burgery, kasza, kuskus
W ostatnim czasie burgery skradły serca wielu z nas. Mnóstwo restauracji przyciąga zapachem i pomysłem na tę soczystą, konkretną kanapkę. Czy skosztowaliście już burgera z kaszą kuskus? Jeśli nie, koniecznie spróbujecie! Firma Kupiec przygotowała przepis na zdrowego burgera z kaszą kuskus. Brzmi intrygująco i równie ciekawie smakuje. Smacznego!

Hamburger z warzywami i plastrami kuskusu

burgery

Składniki:

  • 200 g Kaszy Kuskus Kupiec
  • 30 ml wody
  • 30 ml mleka
  • sól, pieprz
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 3 pomidory
  • kilka liści rukoli
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie: podgrzać w garnku wodę i mleko, następnie wsypać kuskus. Gotować na wolnym ogniu, aż kuskus spęcznieje i odklei się od ścianek garnka. Przełożyć kuskus do blachy, przykryć folią spożywczą, przycisnąć drugą blachą tak, aby kuskus był rozłożony równomiernie. Pozostawić do schłodzenia.

W międzyczasie pokroić cukinię w talarki, paprykę w dużą kostkę i upiec na grillu lub patelni grillowej. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oliwą. Pokroić pomidory w plasterki. Kiedy kuskus będzie dobrze schłodzony pokroić go w duże krążki, a następnie usmażyć z dodatkiem oliwy z oliwek na złoty kolor. Między dwa krążki kuskusu nałożyć łyżeczkę ketchupu, kilka listków rukoli, cukinię i paprykę. Smacznego! :)

zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: domowe lody

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

4 grudnia 2016, 13:11