Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Przepis na pesto z liści rzodkiewki Następny artykuł: Startuje trzecia edycja Tygodnia Restauracji Groupon

Upiecz czekoladowe ciasto buraczkowe z Poltino!

Marka Poltino ma sposób na sceptyków buraczków. Jaki? Czekoladowe ciasto buraczkowe! Koniecznie zobacz przepis!

poltino buraczki

Banalnie proste i szybkie czekoladowe ciasto buraczkowe

Składniki:

  • 1 opakowanie rozmrożonych buraczków tartych Poltino;
  • 50 g gorzkiej czekolady;
  • 2/3 szklanki oleju roślinnego;
  • 1/2 szklanki miodu;
  • 3 jajka;
  • 1 1/2 szklanki mąki;
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • 5 łyżek kakao;
  • Szczyptę soli;
  • Łyżkę masła.

Przygotowanie:

  1. Olej roślinny, miód i czekoladę podgrzej delikatnie w rondelku o grubym dnie. Składniki mają się rozpuścić i wymieszać – nie można jednak dopuścić do wrzenia oleju.
  2. Odcedź na sitku rozmrożone buraczki i odciśnij z nadmiaru wody
  3. Dodaj masę z tartych buraczków do rondelka i wymieszaj.
  4. Roztrzep jaja i dodaj do rondelka, wymieszaj.
  5. Przełóż masę do większego naczynia np. miski. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sól i dokładnie połącz składniki.
  6. Formę do pieczenia posmaruj masłem.
  7. Ciasto wylej i rozprowadź równomiernie w formie.
  8. Piecz ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni.
  9. Idealne ciasto powinno mieć konsystencję murzynka – przypieczone na zewnątrz i lekko wilgotne wewnątrz.

Cena:

  • Buraczki porcjowane Poltino (tarte lub puree) - 3,20zł/450g

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

21 stycznia 2017, 09:51

Nasze propozycje