Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Przepis na walentynkowe ciasto czekoladowe Następny artykuł: Kultowe puszki Jacobs powracają!

Zimowe ciasto truskawkowe - przepis

Ciasto z truskawkami w zimie? To możliwe! Zobacz pyszny przepis na truskawkowe słodkości!

ciasto truskawkowe

Składniki:

  • Truskawki bez szypułek (np. Hortex) – 1 opakowanie;
  • 5 jajek;
  • 150 g masła;
  • 1 ¼ szklanki mąki pszennej;
  • ¾ szklanki cukru;
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
  • 1 laska wanilii.

Sposób przygotowania: rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Masło utrzyj z cukrem przy pomocy miksera, na gładką białą masę. Dodawaj po jednym jajku, ciągle ucierając. Następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia i wydrążone nasionka wanilii. Wymieszaj przy pomocy łyżki. Tortownicę w kształcie serca wysmaruj tłuszczem. Ciasto przelej do formy, a na wierzchu ułóż truskawki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez ok. 50 minut. Smacznego :)

zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: szybkie ciasto jogurtowe

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

9 grudnia 2016, 04:59