Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: 4 przepisy na pizze, od których nie przytyjesz Następny artykuł: Frosé - koktajl z mrożonego różowego wina

Genialny pomysł na smaczne śniadanie. Jesteśmy zachwycone!

Nowości kulinarne,
,
, tagi: croissant z nadzieniem, Thiago Silva, pomysł na śniadanie
Tworzy jedne z najbardziej zjawiskowych tortów artystycznych na świecie, jednak sławę mogą mu przynieść proste wypieki, które są wariacją na temat francuskich rogalików. Przed wami Thiago Silva, który jako kolejny dowodzi potęgi serwisu Instagram.

Znany cake designer Thiago Silva tworzył już torty dla największych sław. Na koncie ma m.in. ciasto w kształcie pianina dla Johna Legenda czy tort w kształcie szampana w wiaderku z kostkami lodu dla Sofii Vergary. O dziwo, wielu amatorów słodkości poznało go dopiero ostatnio, kiedy zaproponował Nowojorczykom croissanty, słusznie nazwane następcą cronutów.

Tym razem wszystko zaczęło się od urodzinowego ciastka w formie croissanta z serkiem mascarpone i kolorową posypką w środku oraz czerwonych rogalików nawiązujących do tortu Red Velvet. Internetowy sukces wypieku skłonił Thiago Silvę do stworzenia croissantów z nadzieniem, m.in. z kremem matcha.

Croissanty z nadzieniem od Thiago Silvy dostępne są jedynie w Union Fare w Nowym Jorku, jednak pomysł próbują podchwycić kolejne piekarnie z całego świata. Jednym z przykładów jest piekarnia Textbook z Sydney, gdzie wprowadzono m.in. rogaliki z musem foie gras.

Jedno jest pewne – rogaliki z nadzieniem skazane są na sukces. To tylko kwestia czasu, aż będziemy delektować się nimi w Polsce.

Zobaczcie także:  4 przepisy na pizze, od których nie przytyjesz

Polecany film

Robert Harna - tempura


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

28 marca 2017, 10:07

Nasze propozycje