Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Gdzie zjada się najwięcej kebabów i pizzy? Ciekawe wyniki badań! Następny artykuł: Nowa obsesja kulinarna. Deser, który wygląda jak kropla wody. Prawie b...

Eggspresso, czyli wielkanocny trend wprost z kawiarni

Przygotowanie większości wielkanocnych słodkości wymaga czasu. Perspektywa szybkiego deseru wydaje się więc bardzo kusząca. Przed wami trend prosto z australijskiej kawiarni: eggspresso.

Przygotowanie większości wielkanocnych słodkości wymaga czasu. Perspektywa szybkiego deseru wydaje się więc bardzo kusząca. Przed wami trend prosto z australijskiej kawiarni: eggspresso.

Serwowanie tematycznych napojów w kawiarniach nie jest niczym nowym. Przed Bożym Narodzeniem w świąteczny nastrój można wprowadzić się przykładowo kawą z przyprawami korzennymi. Choć wielkanocne kawy nie cieszą się już taką popularnością, jedna z propozycji australijskiego lokalu wyjątkowo przypadła nam do gustu.

Eggspresso to wielkanocna wariacja na temat klasycznego espresso. Jest to kawa podawana w czekoladowych jajkach, czyli innymi słowy słodsza wersja małej czarnej. Choć niektórzy internauci przygotowywali ją już przed rokiem, trend wypromowała jedna z kawiarni z australijskiego miasta Perth, która kilka dni temu zaprezentowała proces przygotowania takiej kawy na Instagramie.

Podobne słodkie niespodzianki serwuje się klientom w Nowej Zelandii czy w Danii. Eggspresso oczywiście przypadło do gustu internautom, tym bardziej, że jego przygotowanie jest proste jak mało co. Do filiżanki należy włożyć połówki wiadomego pochodzenia czekoladowego jajka, a następnie wlać do nich kawę. Ostateczny efekt zależy więc od jakości espresso. Prawda, że kawa w czekoladowych jajkach to świetny patent na wielkanocny deser?

Czytaj też: Obalamy mity. Czy kawa rzeczywiście szkodzi urodzie?

Fot. Instagram


Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: krokiety z mięsem

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

3 grudnia 2016, 14:52