Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Dietetyczne ciasta czekoladowe. Możesz jeść bez wyrzutów sumienia Następny artykuł: Słodki zakątek na zielonym Powiślu

Gotowanie na Instagramie. Sushi burger najnowszym hitem kulinarnym

Nowości kulinarne,
,
, tagi: sushi, trendy żywieniowe, trendy kulinarne
Japońskich inspiracji ciąg dalszy. Po oryginalnym deserze Raindrop Cake przyszła pora na nową propozycję podania sushi. Czyżbyśmy doczekały się godnego następcy ramen burgera, czyli miksu amerykańskiego burgera i makaronu ramen?

Jeszcze nie tak dawno temu blogerzy kulinarni zakochali się w kanapkach z awokado, a ich uwagę już zdołało przyciągnąć coś zupełnie nowego. Przed wami kolejny kulinarny trend, który ma szansę porwać masy: sushi burger. Jak wszystkie instagramowe trendy, tak i ten jest ucztą nie tylko dla podniebienia, ale i oczu (bądź obiektywu fotograficznego).

Sushi burger pozbawiony jest pieczywa. Klasyczną bułkę zastępują w nim dwa uformowane kawałki ryżu do sushi, oczywiście sklejone zaprawą z octu ryżowego, cukru i soli. Danie, wprost idealne w porze lunchu, jest oczywiście hybrydą sushi i burgera, toteż między ryżowymi plastrami znajdziemy liczne dodatki: warzywa, mięso lub ryby, czasami także owoce.

Kucharze dopiero odkrywają możliwości nowej hybrydy, jednak już zdążyli zaproponować kilka wariacji na temat sushi burgera. Jedni wołowinę zastępują smażonym kurczakiem, inni owocami chlebowca w marynacie teriyaki, jeszcze kolejni – pikantnym tuńczykiem i marynowaną rzodkwią oshinko, surowym łososiem, bekonem i ikrą z łososia lub tofu i awokado.

„Oryginalny”, o ile można w tym przypadku użyć takiego określenia, sushi burger podawany jest z łososiem, owocami chlebowca i sosem teriyaki. Blogerzy rybę chętniej łączą jednak z awokado. Co można powiedzieć o smaku nowego burgera? Cóż, pod tym względem spodziewajmy się po prostu sushi w nowszym wydaniu.

Fot. Instagram

Czytaj też: Zupy oczyszczające. Kolejna dieta cud czy dobry sposób na zdrowie


Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kurczakiem i ananasem

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

6 grudnia 2016, 20:56