Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Nowość: Razowy Kwas Chlebowy w trzech smakach Następny artykuł: Biała czekolada Wedel z pysznymi dodatkami!

Smakowity przepis na gruszki z serem żółtym i czekoladą

Nie ma lepszego sposobu na jesienne zmęczenie, senność i wzmożony apetyt niż wykwintny i zdrowy deser. Przygotowany z gruszką i z żółtym serem, poprawi humor i dostarczy niezwykłych doznań smakowych. Ponadto ta słodko-cierpka i efektowna przegryzka jest łatwa w przygotowaniu - będzie świetną propozycją na długi jesienny wieczór.

Kulinarne szaleństwa i odpowiednia dieta mogą skutecznie zmniejszyć efekty zmieniającej się aury. Przecież nic tak nie poprawia humoru jak własnoręcznie przygotowane słodycze czy ulubione przekąski! Przygotowując deser pamiętajmy, aby zawierał składniki z witaminami i minerałami, których jesienią nasz organizm najbardziej potrzebuje.

Przepis na gruszki z żółtym serem i ciemną czekoladą

deser z gruszką

Składniki:

  • świeże, twarde gruszki;
  • ser żółty (np. Aldamer MSM Mońki);
  • kilka kostek deserowej czekolady.

Wykonanie: Gruszki obieramy i kroimy na połówki, a następnie usuwamy z nich gniazdka z pestkami. Następnie kroimy owoc na ćwiartki i wykładamy na talerz. Między kawałkami gruszki umieszczamy grubsze plasterki sera żółtego. Całość posypujemy startą na tarce ciemną czekoladą. Przygotowany deser można podać z czerwonym winem.

Smacznego!

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

19 stycznia 2017, 09:58

Nasze propozycje