Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Nie daj się nabrać! Te odchudzające produkty... wcale nie odchudzają Następny artykuł: Jak się rozgrzać w zimne dni? Takiej kawy i herbaty jeszcze nie piłyśc...

Otworzył paczkę chipsów po 9 latach. Tego, co znalazł w środku kompletnie się nie spodziewał

Nowości kulinarne,
,
, tagi: chipsy
Mogłoby się wydawać, że po niemal dekadzie spędzonej w czeluściach piwnicy, ta słona przekąska obrośnie mchem i grzybami. Nic podobnego…

Sięgasz po chipsy na niemal każdej imprezie lub podczas oglądania ulubionego serialu. Ale jak tylko minie data przydatności do spożycia, od razu się ich pozbywasz. Zresztą jak większości przeterminowanego jedzenia. Autorzy eksperymentu postanowili zrobić jednak inaczej.

Pamiętasz ten słynny eksperyment z burgerami z dwóch różnych restauracji fast food? Ten z chipsami zaszokuje Cię jeszcze bardziej. My byliśmy w szoku po tym, jak zobaczyliśmy, co stało się z chipsami przez te 9 lat, kiedy nikt ich nie otwierał.

Jak widać, data ważności prezentowanej w filmiku paczki chipsów, minęła 18 listopada 2007 roku. Słona przekąska wyglądała tak, jakby niedawno wyszła z fabryki, która ją produkuje. Jak to jest w ogóle możliwe?

Ich nienaruszony stan to zasługa ogromnej ilości konserwantów - sztucznych barwników i aromatów, a także polepszaczy smaku. Jednak to nie wszystko.

Są pokryte również dużą ilością soli, co je dodatkowo konserwuje. Ponadto jest to sucha przekąska, więc z góry możemy założyć, że między innymi dlatego przez prawie 10 lat ich wygląd w ogóle się nie zmienił. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze szczelne opakowanie.

Po tym "eksperymencie" my dwa razy zastanowimy się, czy jeść chipsy... A wy?

zdjęcia: Fotolia

Zobacz także

Polecany film

Makaron w sosie porowym

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

9 grudnia 2016, 18:18