Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Nowe Lody Jogurtowe z mango – Grycan Następny artykuł: Nowość! Gotowe sałatki Fit&Easy

Nowe przyprawy Kamis Grill Mates

Dziś możemy oficjalnie otworzyć sezon grillowy z marką Kamis! Dzięki 4 nowym mieszankom przyprawowym nasze dania zyskają niespotykany wcześniej smak, dzięki któremu pozytywnie zaskoczysz swoich bliskich. Debiutantami są przyprawy z serii Grill Mates: Karkówka Montreal Steak, Skrzydełka Brown Sugar, Ryba Mojito Lime oraz Kurczak Smoky Texan.

Karkówka Montreal Steak

Pierwszą mieszanką grillową z linii Grill Mates jest Karkówka Montreal Steak, która z pewnością zachwyci swym wyrazistym smakiem i wyglądem dzięki nasionom kopru, kolendry oraz chili. Wystarczy wymieszać zawartość saszetki z olejem, a następnie natrzeć mięso i odstawić na minimum 30 minut.

Dla uzyskania bardziej aromatycznej i soczystej karkówki warto dodać do marynaty 30 ml piwa. Tak doprawioną karkówkę można spokojnie ułożyć na grillu i rozpocząć kulinarne zmagania z ogniem! Przyprawę można również wykorzystać do piersi z kurczaka oraz ryb.

przyprawa kamis

Skrzydełka Brown Sugar

Kolejną pozycją są Skrzydełka Brown Sugar. Jest to słodko-pikantna mieszanka przypraw z kroplą szlachetnego miodowego aromatu w tle. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem, miodem i octem winnym, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w skrzydełka kurczaka i odstawić na minimum 30 minut.

Dla uzyskania pełniejszego smaku, warto dodać do marynaty 30 ml whisky. Po tym czasie skrzydełka są gotowe na spotkanie z ogniem pod twoim nadzorem! Przyprawę można również wykorzystać do wołowiny oraz wieprzowiny.

Ryba Mojito Lime

Jest to wyśmienita pozycja dla wielbicieli grillowanych ryb i owoców morza. Mieszanka Ryba Mojito Lime charakteryzuje się wyśmienitym, egzotycznym smakiem limonki z akcentem mięty i szczyptą pikantnego chili.

Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w rybę i odstawić na minimum 30 minut. Do marynaty warto dodać 50 ml białego rumu. Przyprawę można również wykorzystać do krewetek oraz drobiu.

Kurczak Smoky Texan

Ostatnią z debiutujących na polskim rynku mieszanek z serii Grill Mates jest Kurczak Smoky Texan. W jej smaku odkryjemy soczyste pomidory, czosnek i mocny akcent chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i octem, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w pałki kurczaka i odstawić na minimum 30 minut.

W celu uzyskania pełniejszego smaku i jeszcze bardziej apetycznego złocistego koloru, na 10 min przed końcem grillowania należy delikatnie posmarować kurczaka sosem przygotowanym z 3 łyżek ketchupu oraz 1 łyżki miody. Przyprawę można również wykorzystać do karkówki oraz boczku.

Musztarda Chili Texan

Ofertę Grill Mates zamyka nowość na naszym rynku – Musztarda Chili Texan. Musztarda o wyrazistym i zdecydowanym smaku, który zawdzięcza swej oryginalnej recepturze opartej na połączeniu najlepszych ziaren gorczycy z doskonałą mieszanką przypraw z dodatkiem chili. Jest to niezastąpiona pozycja do mięs z rusztu lub rożna, a także do dań smażonych i pieczonych. Doskonale nadaje się również do marynat oraz sosów musztardowych.

Cena:

  • Przyprawy Kamis Grill Mates – ok. 1,99zł/szt.
  • Musztarda Kamist grill Mates – ok. 2,60zł/ 185g
zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Plebiscyt Kulinarny Blog Roku


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

22 stycznia 2017, 07:02

Nasze propozycje