Poprzedni artykuł: Kolekcja Złotych pralin od Solidarności Następny artykuł: W oprawie aromatycznych borowików – nowość z serii Dania Babci Zosi

Impreza karnawałowa z bakaliami

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, przepis, bakalland, migdały, trufle
Karnawałowe szaleństwo przed nami, warto więc pomyśleć nie tylko o wieczorowych kreacjach, ale także o tym, czym zaskoczyć znajomych podczas całonocnej zabawy. W tym roku modne są lekkie przekąski, które idealnie komponują się z imprezowym nastrojem.

trufle z białej czekolady

Trufle z białej czekolady z migdałami

Składniki:

  • 250 g białej czekolady
  • 1/4 szklanki śmietanki kremówki
  • 1 łyżka jasnego rumu (opcjonalnie)
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1/4szklanki migdałów Bakalland
  • 1/4 szklanki wiórków kokosowych Bakalland

Przygotowanie:

Czekoladę łamiemy na kosteczki i umieszczamy w rondelku z grubym dnem, razem ze śmietaną kremówką i rumem. Podgrzewamy na małym ogniu mieszając, aż czekolada się roztopi. Masę przelewamy do 2 małych miseczek i schładzamy w lodówce przez 4 godziny, aż zastygnie na tyle, aby można było ją formować. Łyżeczką nabieramy masę i lepimy z niej małe kuleczki. Obtaczamy czekoladki w cukrze pudrze, wiórkach kokosowych oraz posiekanych migdałach. Całość układamy w małych papilotkach. Wstawiamy do lodówki do czasu ich podania.

zdjęcia: materiały PR

Polecany film


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

20 listopada 2018, 13:06

Nasze propozycje