Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Kolekcja Złotych pralin od Solidarności Następny artykuł: W oprawie aromatycznych borowików – nowość z serii Dania Babci Zosi

Impreza karnawałowa z bakaliami

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, przepis, bakalland, migdały, trufle
Karnawałowe szaleństwo przed nami, warto więc pomyśleć nie tylko o wieczorowych kreacjach, ale także o tym, czym zaskoczyć znajomych podczas całonocnej zabawy. W tym roku modne są lekkie przekąski, które idealnie komponują się z imprezowym nastrojem.

trufle z białej czekolady

Trufle z białej czekolady z migdałami

Składniki:

  • 250 g białej czekolady
  • 1/4 szklanki śmietanki kremówki
  • 1 łyżka jasnego rumu (opcjonalnie)
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1/4szklanki migdałów Bakalland
  • 1/4 szklanki wiórków kokosowych Bakalland

Przygotowanie:

Czekoladę łamiemy na kosteczki i umieszczamy w rondelku z grubym dnem, razem ze śmietaną kremówką i rumem. Podgrzewamy na małym ogniu mieszając, aż czekolada się roztopi. Masę przelewamy do 2 małych miseczek i schładzamy w lodówce przez 4 godziny, aż zastygnie na tyle, aby można było ją formować. Łyżeczką nabieramy masę i lepimy z niej małe kuleczki. Obtaczamy czekoladki w cukrze pudrze, wiórkach kokosowych oraz posiekanych migdałach. Całość układamy w małych papilotkach. Wstawiamy do lodówki do czasu ich podania.

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto z pigwą


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

24 lutego 2017, 11:43

Nasze propozycje