Następne zdjęcie: Zdrowe Charcoal Latte - latte węglowe

Zdrowe Beetroot Latte - latte burakowe

Być może burak nie jest składnikiem kojarzonym z kawą, ale to niezwykle bogate w wapń, magnez, potas i kwas foliowy warzywo to prawdziwy zastrzyk energetyczny. Burakowe latte stawia na nogi i nie jest trudne w wykonaniu. Potrzebne składniki to:

  • czerwony burak
  • kawałek imbiru
  • łyżka syropu z agawy
  • 350 ml roślinnego mleka (np. migdałowego)

Obieramy buraka i wyciskamy z niego sok, obrany imbir ścieramy na tarce. Podgrzewamy mleko, do którego dodajemy sok i imbir. Część mleka można spienić do dekoracji - tak, jak w przypadku standardowego latte. Napój dosładzamy syropem z agawy i gotowe!



Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

15 grudnia 2017, 19:11

Nasze propozycje