Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Przepisy na sałatki prosto z kuchni Jana Kuronia - FIT&EASY w roli głó... Następny artykuł: Nowa odsłona kultowego napoju: seledynowe FRUGO!

Pyszne kokosanki – zobacz prosty, sprawdzony przepis!

Lubisz słodycze o kokosowym smaku? Wypróbuj przepis na kokosanki. Te jedne z najpopularniejszych kokosowych ciasteczek są niezwykle łatwe w przygotowaniu – zobacz sama!
kokosanki

Kokosanki wbrew pozorom są niezwykle łatwe w przygotowaniu. Ich chrupiąca skórka i lekko ciągnące się wnętrze oraz kokosowo – cytrynowy aromat będą najlepszą nagrodą za chwilkę pracy w kuchni. Dodatkową zachętą do ich zrobienia niech będzie fakt, że – wiórki kokosowe zawierają mnóstwo potasu i magnezu – dzięki czemu wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.

Klasyczne kokosanki

Składniki:

  • 4 białka;
  • 1 szklanka cukru;
  • 30 dag wiórków kokosowych (np. Bakalland);
  • starta skórka z cytryny.

Wykonanie: Białka należy ubić dokładnie, w trakcie ubijania dodać cukier. Pod koniec ubijania dodać wiórki kokosowe i skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Na natłuszczoną blachę nakładać łyżeczką i formować stożki  Piec około 25 minut w temperaturze 160 - 170 °C. Smacznego.

Należy zastanowić się, czy nie podwoić składników, ponieważ taki kokosowy smakołyk na pewno szybko zniknie z talerza! :)

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne tartinki z łososiem


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

20 stycznia 2017, 04:40

Nasze propozycje