Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Nowe pianko-żelki od Haribo Następny artykuł: Lassi – indyjska recepta na upalne dni

Sałatka z krewetkami i pomidorami - przepis

Lubisz krewetki? Szukasz pomysłu na szybką i jednocześnie efektowną sałatkę? Wypróbuj przepis na sałatkę z krewetkami królewskimi i pomidorami z patelni!

Przepis na krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami:

Składniki dla 2 osób:

  • 400 g krewetek Black Tiger 16/20
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 3 pokrojone w plastry ząbki czosnku
  • Miąższ ze 100 g pomidorów
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • Sok z ½ limonki
  • 4 pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe
  • 4 suszone pomidory pokrojone w plastry
  • ¼ szklanki białego wytrawnego wina • 2 łyżki masła ziołowego
  • 1 łyżka pasty Sambal Oelek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek Borges Pure
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Active
  • Sól do smaku

Posiekaną w rozdrabniaczu cebulę i czosnek zeszklić na oliwie z oliwek, dodać umyte i oczyszczone krewetki, smażyć 5 minut. Następnie dodać miąższ z pomidorów, Sambal Oelek, sok z limonki oraz białe wino i dusić kolejne 5 minut. Dodać masło ziołowe, pomidory suszone i koktajlowe oraz świeżą bazylię, doprawić do smaku solą. Podawać z bukietem kolorowych sałat i chrupiącą bagietką.

Smacznego!


Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: muffinki świąteczne

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

7 grudnia 2016, 15:29