Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Międzynarodowy Dzień Pizzy - przepisy na pizzę! Następny artykuł: Tapas - mały kęs hiszpańskiej zabawy

Makaron ze szpinakiem i orzechami włoskimi

W zimie ciężko o prawidłowe utrzymanie w organizmie potrzebnych witamin. Cennym źródłem soli mineralnych i witamin jest wszystkim nam znany szpinak. Natomiast jeśli dodamy do niego dodatkowo orzechy włoskie otrzymamy prawdziwą bombę witaminową!

Zafunduj sobie bombę witaminową w zimie - wypróbuj przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczkę.

makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem i orzechami włoskimi

  • Międzybrodzki Makaron wstążka – 250g
  • liście szpinaku – 200g
  • ser żółty – 100g
  • jajka ugotowane na twardo – 3 szt.
  • łuskane orzechy włoskie – 50g
  • jogurt naturalny – 100ml i 3 łyżki majonezu
  • czosnek – 3 ząbki
  • pomidorki koktajlowe – 7 szt.
  • pieprz grubo mielony do smaku

W pierwszej kolejności gotujemy makaron. W tym samym czasie majonez mieszkamy z jogurtem i do całości dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, a następnie kładziemy na patelnie i lekko podgrzewamy. Szpinak, po dokładnym wymyciu dokładamy do naszego sosu. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszkamy. Po wyłożeniu całości na talerz dekorujemy startym serem, kładziemy cząstki ugotowanego jajka i przekrojone na pół pomidorki oraz orzechy włoskie. Sałatkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i gotowe.

Smacznego!


Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z brokułami, szynką i serem

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

3 grudnia 2016, 22:52