Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Bardzo bakaliowe batony BA! – smakowite przekąski Bakalland Następny artykuł: Nowy Hochland Twarogowy w krążkach

Chińska mieszanka warzyw Hortex

Kuchnia chińska jest sztuką i to bardzo urozmaiconą – tak samo, jak różnorodna jest kultura kraju, z którego się wywodzi. To co ją łączy to charakterystyczne składniki i smaki, z których powstają oryginalne, pożywne dania. Czerpiąc z tradycji kuchni chińskiej najlepsze warzywa, dokładając do tego pasję i fantazję, Hortex stworzył Mieszankę Chińską.

hortex

Najbardziej charakterystyczne potrawy z kuchni chińskiej składają się z piersi z kurczaka, marchewki, kiełków sojowych, pędów bambusa, chińskich grzybów i sosu sojowego.

We wszystkich przepisach składniki są pokrojone na drobne kawałki, dzięki czemu błyskawicznie się gotują lub smażą. Dla kuchni chińskiej najbardziej typowe są cztery smaki: słony, słodki, kwaśny i ostry oraz ich połączenia, np. słodko-kwaśny, ostro-słodki, które nadają jej niepowtarzalnego charakteru.

Mieszanka Chińska Hortex to delikatne kiełki fasoli Mung,  chińskie grzyby i chrupiące pędy bambusa, które w połączeniu z dojrzałą marchewką i słodką papryką oraz zaostrzającym smak porem i cebulką, tworzą idealną bazę do stworzenia pysznego dania chińskiego. Teraz przygotowanie warzyw w 5 smakach, sajgonek i wielu innych potraw z kuchni azjatyckiej stało się bajecznie proste.

Cena: ok. 4,49zł

Przepis na sajgonki:

Składniki:

  • Mieszanka Chińska Hortex
  • 300g mięsa z udek kurczaka
  • opakowanie papieru ryżowego
  • olej do smażenia, najlepiej ryżowy 
  • marynata: 4-5 łyżek sosu chilli słodko-pikantnego

Przygotowanie: Mięso pokrój w wąskie paski. Włóż do marynaty na 30 minut. Następnie usmaż na rozgrzanym oleju, a po kilku minutach dodaj warzywa. Smaż 10 minut. Lekko przestudź i dopraw do smaku. Gotowy farsz zawiń w papier ryżowy i usmaż na złoto. Gotowe!


Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: muffinki z dynią

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

9 grudnia 2016, 10:50