Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Smakowa kawa Pumpkin Spice Latte w sieci kawiarni Starbucks! Następny artykuł: Nowość: Razowy Kwas Chlebowy w trzech smakach

Mieszanka Meksykańska Hortex + przepis na quesadillę!

Mieszanka Meksykańska Hortex to wynik zainspirowania się sztuką kulinarną Indian i hiszpańskich konkwistadorów. Mieszanka warzyw Hortex to połączenie kukurydzy, fasoli, papryki i cebuli, która nadaje warzywom ostry, meksykański smak.

hortex

Mieszanka Meksykańska Hortex to pyszna mieszanka starannie wyselekcjonowanych warzyw: czerwonej fasoli, złocistej kukurydzy, słodkiej, czerwonej papryki i zaostrzającej smak cebulki.

Niezastąpiona do przygotowania pysznej sałatki, oryginalnego dodatku do obiadu, słynnego buritto, ostrej fajity, czy też smakowitej, delikatnej quesadilli.

Cena: ok. 4.50zł

Quesadilla z kurczakiem przepis

Składniki:

  • Mieszanka meksykańska Hortex (opakowanie)
  • 400 g fileta z kurczaka;
  • 4 placki tortilli pszennej;
  • 5 łyżek oleju roślinnego;
  • 1 cebula;
  • 100 g sera Cheddar;
  • 8 łyżek sosu pomidorowego ostrego;
  • 150 g pokrojonych pieczarek;
  • sól, pieprz.

Przygotowanie: Filet z kurczaka i cebulę pokrój w paski i obsmaż na rozgrzanym oleju, mieszając. Dodaj pokrojone pieczarki i mieszankę meksykańską i dopraw solą oraz pieprzem.

Gotową usmażoną masę nanieś na tortillę, posyp tartym serem i polej ostrym sosem pomidorowym. Następnie całość zwiń w półksiężyc, posmaruj krańce ciasta wodą i przyciśnij.

Quesadille zapiekaj na blasze wyłożonej pergaminem w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 10-15 minut.

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczny makowiec


An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

27 kwietnia 2017, 03:32

Nasze propozycje