Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Kremy owocowe Stovit w trzech nowych smakach Następny artykuł: Rogale Świętomarcińskie w Lidlu

Mrożona dynia w kostkach Hortex

Pyszna zupa dyniowa lub placki z dyni zimą? Do tej pory mogliśmy jedynie o tym pomarzyć. Hortex postanowił wydłużyć sezon na dynię wprowadzając mrożoną dynię w kostkach w limitowanej, zimowej ofercie. Produkt idealnie nada się nie tylko do tradycyjnych dań z dyni, ale również do przetworów takich jak konfitura z dyni.
hortex

Dynia jest jednym z najbardziej znanych warzyw na świecie. Można ją spotkać wszędzie oprócz Antarktydy. Jest doskonałym źródłem magnezu, żelaza, fosforu, manganu i witaminy E oraz niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.

W porównaniu ze świeżą – mrożona dynia w kostkach Hortex ułatwia oraz skraca czas przygotowania dań, a do tego dostępna jest także po sezonie. Można ją zastosować na wiele różnych sposobów doskonale sprawdzi się do przygotowania sosów, zup-kremów, ciast, placków, makaronów oraz zapiekanek.

Cena:  4.20zł/ 450g

Konfitura dyniowa z nutą pomarańczy – przepis

Składniki:

  • dynia w kostce Hortex,
  • 2 pomarańcze,
  • 1 szklanka cukru żelującego,
  • 3-4 goździki,
  • ½ łyżeczki cynamonu.

Przygotowanie:

Pomarańcze dokładnie umyj w ciepłej wodzie. Zetrzyj z nich skórkę i wyciśnij sok. Dodaj do dyni razem z przyprawami i gotuj na małym ogniu 15 minut. Następnie dodaj cukier i gotuj kolejne 5 minut. Konfiturę przełóż do słoików, zakręć i odwróć do góry dnem. Gotowe!

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: muffinki z dynią


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

21 stycznia 2017, 16:45

Nasze propozycje