Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: 4 przepisy na pizze, od których nie przytyjesz Następny artykuł: Genialny pomysł na smaczne śniadanie. Jesteśmy zachwycone!

Niebieskie latte najgorętszym napojem tego lata?

Nowości kulinarne,
,
, tagi: niebieskie latte, Matcha Mylkbar, latte z alg
Chociaż dostępne jest wyłącznie w Australii, podbiło serce internautów, którzy wyczekują, aż podobny napój będzie dostępny w ich okolicach. Mowa o niebieskim latte, wprowadzonym w lipcu do jednej z kawiarni w Melbourne.

Błękitne latte to najgorętsza nowość z wegańskiej kawiarni Matcha Mylkbar w Melbourne. Wcześniej lokal proponował już latte buraczane i grzybowe, ale żadne z nich nie zrobiło takiej furory jak napój o niebieskiej barwie. Niektórym może on kojarzyć się wprawdzie z niebieską zupą ugotowaną przez Bridget Jones, ale w tym przypadku mamy do czynienia ze znacznie bardziej ekstrawaganckim pomysłem.

Napój z australijskiej kawiarni swój oryginalny kolor zawdzięcza sproszkowanym niebieskim algom, które są zdecydowanie najdroższym składnikiem błękitnego latte. Do jego przygotowania potrzeba dodatkowo cytryny, imbiru, syropu z agawy i mleka kokosowego. Wegański napój przyciągnął do kawiarni tłumy, co jest zasługą nie tylko jego oryginalnego składu, ale też fotogeniczności szklanki z latte.

- W weekend sprzedaliśmy ponad 100 latte, a biorąc pod uwagę, że jesteśmy małą kawiarnią z 40 miejscami siedzącymi, to dużo – powiedział redakcji Mashable Australia Nic Davidson, współwłaściciel kawiarni. Też byście skosztowały takiego smerfnego latte?

Zobaczcie także:  Najciekawsze pomysły na wykorzystanie słoików mason jar

Fot. Matcha Mylkbar

Polecany film

Laura Osęka - książki kulinarne


An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

25 kwietnia 2017, 20:37

Nasze propozycje