Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Ulubione ciasteczka Pani Walewskiej Następny artykuł: Przepis na wiosenną sałatkę ze szpinakiem i plasterkami suszonego sera

Octy Jamar w 4 wariantach smakowych

Octy Jamar w 4 wariantach smakowych to idealny dodatek do wiosennych sałatek, pomidorów z mozarellą, truskawek z czarnym pieprzem czy sosu vinegrette. Poznaj je wszystkie!

jamar octy

Ocet jabłkowy powstający na skutek fermentacji jabłek, oprócz swoich zalet smakowych, uważany jest za środek wspomagający odchudzanie. Pity trzy razy dziennie w proporcji 2 łyżki na szklankę wody zapewni nam szczupłą i zgrabną sylwetkę ze względu na swoje właściwości przyspieszające i ułatwiające trawienie. Pomaga w przypadku wielu chorób, jak nadciśnienie, miażdżyca czy alergie, uzupełnia też poziom potasu w organizmie.

Ocet winny z białego wina oraz ocet winny z czerwonego wina powstaje w wyniku fermentacji wina i w związku z tym może być biały lub czerwony. To, jak dobry będzie, zależy od jakości wina oraz tego, jak długo będzie leżakował w beczkach – im dłużej, tym lepszy i pełniejszy smak. Znany był już w starożytności jako przyprawa, środek marynujący i konserwujący. Zawiera wartościowe składniki: witaminy, potas, fosfor i magnez. W 6-procentowy postaci  jest doskonałym dodatkiem do potraw.

Ocet balsamiczny to najszlachetniejsza odmiana octu winnego. Produkowany jest w okolicach Modeny we Włoszech. To niemal czarna ciecz o gęstej konsystencji i słodko-kwaśnym smaku oraz przyjemnym zapachu wina. Jest doskonałym dodatkiem do sosów, marynat i potraw, ale także do deserów, lodów czy owoców! Ceniony jest także ze względu na swoje właściwości zmniejszające apetyt oraz wspomagające trawienie. Produkcja tego gatunku jest prawdziwą sztuką, tak samo jak dobrego wina. Tradycyjnie leżakuje przez minimum 12 lat w beczkach z drewna dębu, kasztanowca, jesionu, jałowca lub morwy. Podczas fermentacji przechowuje się go zwykle na strychach, ponieważ panujące tam zwykle niskie temperatury zimą i wysokie latem przyspieszają proces jego dojrzewania.

Cena: 4,50 zł/ 250 ml

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: jak składać serwetki


An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

25 kwietnia 2017, 06:55
An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.