Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Tropikalne smaki galaretek WINIARY Następny artykuł: Nowy Hochland Twarogowy w plastrach

Przepis na omlet ze szczawiem i żółtym serem

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, przepis, żółty ser, omlet, szczaw
Próbowałyście kiedyś omletu ze szczawiem? Polecamy przepis na zdrowy i pyszny omlet ze szczawiem i żółtym serem!

Za walory lecznicze i smakowe doceniany był już w starożytnym Rzymie. Pobudza trawienie, sprzyja oczyszczaniu organizmu z toksyn oraz usprawnia pracę wątroby. Mowa oczywiście o szczawiu. Sezon na niego już trwa. Warto włączyć to warzywo do kulinarnego menu, ponieważ zawiera cenne dla zdrowia witaminy, jak: C, A i witaminy z grupy B, a także magnez, wapń, krzem i żelazo. Szczaw kojarzy się przede wszystkim z zupą szczawiową, jednak jego kwaśne listki z powodzeniem możemy dodawać do innych potraw. Doskonale smakuje jako dodatek do omletu z żółtym serem.

omlet ze szczawiem

Przepis na omlet ze szczawiem i żółtym serem

  • 4 jajka
  • 50 g liści szczawiu
  • 3-4 łyżki startego sera żółtego Gouda MSM Mońki

Jajka wbijamy do miski i doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty ser Gouda. Szczaw myjemy, odrywamy łodyżki, zwijamy w rulony i kroimy w cienkie paseczki. Podsmażamy na odrobinie oliwy aż zmięknie. Dodajemy jajka i całość mieszamy. Omlet smażymy na małym ogniu aż spód się zarumieni, po czym przewracamy na drugą stronę. Gotowy omlet posypujemy startym serem i doprawiamy pieprzem.

Smacznego!

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: omlet grzybowy


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

24 stycznia 2017, 14:29

Nasze propozycje