Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Już przygotowane na parze - Bonduelle Następny artykuł: Poznaj nowe dania gotowe Poltino

Placki ziemniaczane Babci Zosi

Dla wszystkich amatorów przysmaków z ziemniaka firma SyS przygotowała nowość. Pyszne i łatwe w przygotowaniu placki w trzech smakach: klasycznym, z suszonymi pomidorami i ze szpinakiem. W kilka minut łatwo wyczarujesz przysmak dla siebie lub całej rodziny.

Wśród ulubionych dań z ziemniakiem w roli głównej od lat królują placki ziemniaczane. Jednak ich przygotowanie zazwyczaj pochłania ponad godzinę naszego czasu i wiąże się z ryzykiem nieprzyjemnych spotkań z tarką. Smaczną alternatywą dla wielbicieli tej potrawy, którzy nie mają aż tyle czasu, będą placki ziemniaczane z serii Dania Babci Zosi z suszonych startych ziemniaków.

dania babci zosi placki

Pierwszą z propozycji Dań Babci Zosi są klasyczneplackiziemniaczane doprawione solą i suszoną cebulką. Smakosze mogą też sięgnąć po placki ziemniaczane z suszonymi pomidorami z dodatkiem cebuli, a także aromatycznego czosnku, ostrej papryki, oregano i bazylii. Warto również spróbować placków ze szpinakiem z dodatkiem cebulki, soli i czosnku. Na pewno każdy znajdzie wśród nich swojego faworyta.

Placki kuszą nie tylko tradycyjnym smakiem, ale także dwoma nowymi kompozycjami smakowymi. Teraz każdy może łatwo odtworzyć smak potrawy znanej z dzieciństwa. Całość nie powinna trwać dłużej niż 15 minut.

Zawartość torebki wystarczy wymieszać z wodą i opcjonalnie dodać jajko. Potem można już śmiało smażyć. Placki po usmażeniu warto odłożyć na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu.

Jedno opakowanie wystarczy na przygotowanie porcji dla 4 osób – ok. 12 placków. Smak pysznych, polskich ziemniaków z pewnością docenią również dzieci.

Jeśli placki z suszonymi pomidorami mają stanowić główne danie, to warto dodać do ciasta pokrojoną szynkę i trochę oliwek lub inne składniki, na które mamy ochotę. Klasyczne placki najlepiej smakują z kwaśną śmietaną lub gulaszem. A te z dodatkiem szpinaku najlepsze będą z jogurtem i serkiem pleśniowym lub ze śmietaną. Placki są też idealną propozycją dla wegetarian.

dania babci zosi placki

Placki ziemniaczane z suszonych ziemniaków to nowość na rynku. Podstawą naturalnego procesu suszenia jest odparowanie wody, które zapewnia im długi termin przydatności. Zmniejsza też wagę produktu, co czyni go wprost idealnym daniem do zabrania na wyjazdy wakacyjne czy weekendowe. Placki są kolejną propozycją z serii Dania Babci Zosi.

Cena:

  • Placki ziemniaczane klasyczne – 4,79zł/200g
  • Placki ziemniaczane z dodatkami – 5,49zł/ 200g
zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kukurydzą

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

3 grudnia 2016, 18:45