Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Nowa Nestea Zimowa Śliwka z miodem Następny artykuł: Najbardziej pomysłowe kubki według Wizaż.pl

Prażone i solone orzechy Kresto

Zasiadając przed telewizorem wiele osób chętnie sięga po różnego rodzaju przekąski. Te niezdrowe warto zastąpić wartościowymi produktami. Doskonałym rozwiązaniem są różnego rodzaju orzechy, które dostarczają naszemu organizmowi wielu witamin. Marka Kresto proponuje prażone migdały, nerkowce i orzeszki ziemne, które spełnią wymagania łasuchów lubiących słone smaki.

prazone orzechy

Prażone orzechy nerkowca to nowość w ofercie marki Kresto. Ten pochodzący z Wietnamu przysmak jest doskonałym źródłem łatwostrawnego białka, witamin z grupy B, a także cynku, magnezu, żelaza, potasu i kwasu foliowego. Zawarty w nich wapń wspomaga układ kostny i wzmacnia zęby, a inne składniki odżywcze dobrze wpływają na włosy czy paznokcie, jest to więc idealny składnik diety osób, które dbają o nienaganny wygląd.

Smak prażonych orzechów nerkowca marki Kresto podkreśla odrobina zdrowego oleju rzepakowego, który także zawiera sporo cennych składników. Amatorzy słonych przekąsek będą zadowoleni ze smaku orzechów nerkowca marki Kresto, ponieważ producent okrasił je odrobiną soli, która delikatnie przełamuje słodko-kwaśny i lekko migdałowaty posmak.

Prażone migdały

prażone migdały

Do codziennej diety warto włączyć również migdały, które charakteryzują się wysoką zawartością białka, a także magnezu, co jest szczególnie ważne dla osób narażonych na stres, pracujących fizycznie czy spożywających w sporych ilościach kofeinę. Będąca naturalnym przeciwutleniaczem witamina E jest idealnym kompanem w bitwie o młody, zdrowy wygląd – wzmacnia naczynia krwionośne i chroni skórę przed pojawianiem się przedwczesnych zmarszczek. Dodatkowo migdały są źródłem witamin z grupy B oraz kwasu foliowego niezwykle istotnego w przypadku kobiet planujących rychłe macierzyństwo, bądź już spodziewających się dziecka.

Ich delikatny, charakterystyczny smak, którego nie da się pomylić z niczym innym, z pewnością umili niejeden wieczór. Prażone migdały marki Kresto okraszone zostały odrobiną oleju rzepakowego i soli, które dodatkowo podkreślają ich wyjątkowe walory smakowe.

Prażone orzeszki ziemne

prażone orzeszki

Najpopularniejszą orzechową przekąską są orzeszki ziemne, zwane też arachidowymi czy po prostu fistaszkami. Obfitują one w przyjazne dla naszego organizmu tłuszcze oraz w kwasy oleinowe sprzyjające układowi krwionośnemu i obniżające poziom złego cholesterolu. Fistaszki zawierają najwięcej ze wszystkich orzechów witaminy PP, czyli niacyny, są także cennym źródłem witaminy E.

Orzechy arachidowe to sycąca przekąska przyspieszająca jednocześnie metabolizm, wpływająca zatem pozytywnie na wygląd całego ciała. Prażone orzeszki ziemne marki Kresto to zdrowa przekąska, która – spożywana w rozsądnych ilościach – dostarczy naszemu organizmowi wielu potrzebnych składników mineralnych bez obaw o linię, a przy tym będzie źródłem niezwykłych doznań smakowych.

Cena:

  • Orzechy nerkowca: 8,59zł/ 100g
  • Migdały: 8,59zł/ 100g
  • Orzeszki ziemne: 2,59zł/ 100g
zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: ciastka dyniowe

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

10 grudnia 2016, 00:17