Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Japońskie ciasto podbija internet. Jest naprawdę smaczne i… nie tuczy... Następny artykuł: Wieczór andrzejkowy bez wróżb? Nie... Ale takich jeszcze nie próbowała...

Niespodziewani goście? Przygotuj im... tapenadę z anchois!

Nowości kulinarne, , tagi: przepis
Co powinnaś mieć zawsze w swojej lodówce? Na pewno dobre anchois! Możesz z nich wyczarować naprawdę doskonałe danie :)

Znajomi właśnie zadzwonili, że będą za pół godziny? Podpowiadamy, co zrobić, żeby zachwycić ich pyszną i zdrową przekąską. Wystarczy, że masz pieczywo (wcale nie musi być bardzo świeże - mamy pomysł, jak mu "pomóc"), oliwki i anchois. 

Chcemy was zachęcić do zrobienia naprawdę pysznej tapenady. To pasta pochodząca z Prowansji, której podstawą są czarne oliwki. Konkretny smak osiągniemy, dodając wybrany produkt, może to być zmiksowana pieczona papryka, czy np. anchois. 

Jak zrobić tapenadę z anchois?

Składniki:

  • 150 g czarnych oliwek (oczywiście bez pestek)
  • 2 ząbki czosnku
  • świeżo mielony pieprz 
  • 2 łyżeczki kaparów 
  • 3 filety anchois
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • pół łyżki soku z cytryny

Od czego zacząć? To bardzo proste, bo wszystkie składniki wrzucamy do miksera i ucieramy na jednolitą masę
Wystarczy pokroić pieczywo i położyć je na rozgrzanej patelni (tak, tak, bez dodatku oliwy, ani masła) i poczekać, aż pieczywo się lekko zarumieni. Potem nakładamy pastę na chleb, możemy lekko skropić octem balsamicznym, dorzucić listek mięty i... gotowe :). Goście będą zachwyceni! 

A gdzie kupić najlepsze produkty, potrzebne do takich przystawek? Zobaczcie ofertę sklepów Netto, a w szczególności nową linię produktów Premieur.
Coraz więcej osób szuka smaków, które są alternatywą dla osób lubiących nieco bardziej wykwintne propozycje. Wszystkie produkty wchodzące w skład oferty Premieur są najwyższej jakości, dlatego zaspokoją oczekiwania nawet wyjątkowo wymagających smakoszy. Można z nich zrobić małe, kulinarne dzieła sztuki - choćby jak nasza tapenada. Smacznego! 

Filety Anchovies Premieur w oleju roślinnym i w oleju roślinnym z kaparami 95 g/50 g – 7,99 zł / Netto

Ocet balsamiczny z Modeny Premieur, 250 ml – 13,99 zł / Netto

Zobacz także: Kochasz kuchnię śródziemnomorską? Spróbuj greckiej zapiekanki!


Zobacz także