Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Śliwka, rabarbar i czarny bez w Owocowym kubku Delecta Następny artykuł: Nowość – popcorn do mikrofali Helio

Makaron Mamma Mia i szpinakowa frittata z kolankami

25 października obchodzić będziemy Światowy Dzień Makaronu, z tej okazji producent makaronu Mamma Mia już dziś podrzuca pyszny przepis na szpinakową frittatę z makaronem typu kolanka. Zobaczcie przepis!

Szpinakowa frittata z kolankami – przepis

frittata ze szpinakiem

Składniki:

  • 200 g makaronu kolanka Mamma Mia,
  • 1 cebula,
  • 5 ząbków czosnku,
  • oliwa z oliwek,
  • 400 g rozdrobnionego szpinaku,
  • 3 jajka,
  • sól i pieprz.

Przygotowanie: makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie z oliwek na dużej patelni. Dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem. Dusić całość około 10 minut. Dodać makaron oraz dwa jajka, dokładnie wymieszać. Na środek wybić ostatnie jajko. Patelnię wstawić do rozgrzanego do 180ºC piekarnika. Piec około 10 minut aż jajka się zetną. Gotowe! :)

zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa szczawiowa

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

9 grudnia 2016, 12:42