Poprzedni artykuł: Śliwka, rabarbar i czarny bez w Owocowym kubku Delecta Następny artykuł: Nowość – popcorn do mikrofali Helio

Makaron Mamma Mia i szpinakowa frittata z kolankami

25 października obchodzić będziemy Światowy Dzień Makaronu, z tej okazji producent makaronu Mamma Mia już dziś podrzuca pyszny przepis na szpinakową frittatę z makaronem typu kolanka. Zobaczcie przepis!

Szpinakowa frittata z kolankami – przepis

frittata ze szpinakiem

Składniki:

  • 200 g makaronu kolanka Mamma Mia,
  • 1 cebula,
  • 5 ząbków czosnku,
  • oliwa z oliwek,
  • 400 g rozdrobnionego szpinaku,
  • 3 jajka,
  • sól i pieprz.

Przygotowanie: makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie z oliwek na dużej patelni. Dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem. Dusić całość około 10 minut. Dodać makaron oraz dwa jajka, dokładnie wymieszać. Na środek wybić ostatnie jajko. Patelnię wstawić do rozgrzanego do 180ºC piekarnika. Piec około 10 minut aż jajka się zetną. Gotowe! :)

zdjęcia: materiały PR

Polecany film


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

14 sierpnia 2018, 12:40

Nasze propozycje