Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Wedlowska nowość: czekolada Szkolny z pysznymi dodatkami! Następny artykuł: Pyszne kokosanki – zobacz prosty, sprawdzony przepis!

Przepisy na sałatki prosto z kuchni Jana Kuronia - FIT&EASY w roli głównej!

Uwielbiasz sałatki, ale znudziły ci się tradycyjne połączenia? Wypróbuj przepisy Jana Kuronia na sałatki z użyciem sałat Fit&Easy. Zobacz propozycje Mistrza Kuchni na dressingi i ciesz się lekkim i smacznym posiłkiem!

fit&easy

Sałata z matiasem jabłkiem i orzechami włoskimi

  • 1 opakowanie mixu sałat FIT & EASY ACTIVE
  • 2 płaty matiasów śledziowych
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 łyżki uprażonych orzechów włoskich
  • 1 jabłko
  • 1 mała marchewka
  • 1 mała czerwona cebula

Śledzia pokrój w niewielkie paski, selera w krążki, a cebulę w cienkie piórka. Za pomocą obieraczki do jarzyn „pokrój” marchewkę w pasy. Na mieszankę sałat wyłóż pokrojone składniki oraz obrane i pokrojone dość grubą kostkę jabłko. Całość wymieszaj i posyp orzechami włoskimi. Serwuj z winegretem, w tym wypadku nieco mniej osolonym (śledź jest wystarczająco słony).

Sałatka z pieczoną piersią z kaczki

  • 1 opakowanie mixu sałat FIT & EASY FAMILY
  • 1 pierś kacza
  • 1 awokado
  • Garść kiełków fasoli mung
  • 12 pomidorów koktajlowych
  • Garść grzanek
  • Mała pomarańcza

Pierś kaczą natnij delikatnie od strony obrośniętej tłuszczem uważając aby nie naciąć mięsa. Zamarynuj (2łyżki majeranku, łyżeczka tymianku, 1 ząbek czosnku, odrobina pieprzu ziołowego, sól i pieprz) na przynajmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Następnie obsmaż mięso na złoty kolor począwszy od strony z tłuszczem i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Jeżeli wolisz bardziej wypieczoną potrzymaj kilka minut dłużej.

Po upieczeniu pierś wyjmij z piekarnika i przykryj na kilka minut folią aluminiową żeby mięso „odpoczęło”. Po tym czasie wystudź ją i pokrój na półcentymetrowe plastry. Pomarańczę obierz ze skóry wyfiletuj i pokrój na ósemki, awokado po obraniu pokrój w kostkę o wymiarze 1,5 cm.

Na naczynie wyłóż sałatę i wymieszaj ją z pozostałymi składnikami. Do tego dania warto dodać sos winegret lub azjatycki.

Sałata z burakiem, kozim serem i migdałami

  • 1 opakowanie mixu sałat FIT & EASY WEEKEND
  • 2 średnie ugotowane i obrane buraki
  • 100 g koziego sera
  • 2 łyżki uprażonych migdałów
  • 12 winogron
  • 1 ogórek szklarniowy

Buraki pokrój w półcentymetrowe plastry lub w centymetrową kostkę. Ogórek pozbaw nasion za pomocą łyżeczki i pokrój go w grube pół plastry. Przekrój winogrona na pół. Wszystkie składniki wymieszaj z mixem sałat oraz pokrojonym lub porwanym w palcach kozim serem.

Do tej sałatki idealnie pasuje sos salsa verde w którym powinna dominować natka pietruszki.

Sałata owocowa

  • 1 opakowanie mixu sałat FIT & EASY PARTY
  • Kilkanaście winogron
  • Garść borówki amerykańskiej
  • 2 brzoskwinie
  • 1 awokado
  • 10 truskawek lub 20 malin

Awokado obierz i pokrój w grubą kostkę, brzoskwinie pokrój w plastry, a truskawki i winogrona przekrój na pół.

Wszystkie składniki wymieszaj z mixem sałat. Znakomitym uzupełnieniem tej sałaty są orzechy, migdały, a nawet bakalie. Serwować z dressingiem melisowo – miodowym.

Dressing melisowo – miodowy

Świetny sos do sałatek owocowych i nie tylko. Melisa fantastycznie komponuje się z rybami oraz drobiem. Jeżeli serwujemy z drobiem nie powinien być zbyt słodki, z kolei podawany dzieciom do sałatki owocowej może, a czasami powinien zawierać więcej miodu (stąd minimum 2 łyżki)

  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 łyżki posiekanej melisy
  • Sok z jednej cytryny
  • Minimum 2 łyżki miodu

Całość składników mieszamy. Aby sos był bardziej gładki można go zmiksować.

Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Katarzyna Kępka o współpracy z Dodą


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

23 lutego 2017, 06:08

Nasze propozycje