Poprzedni artykuł: Domowe wypieki od Delecta - ciasta Kruche i Biszkopt Następny artykuł: Przepisy na sosy do sałatek

Przepisy na wiosenne potrawy

Nowości kulinarne,
,
, tagi: przepisy, dieta, kulinaria, koktajl, kuchnia, rzodkiewka
Wiosną zmieniamy nasze menu na zdecydowanie lżejsze i delikatniejsze. Nasze dania urozmaicamy świeżymi warzywami, bo przecież wszyscy kochamy nowalijki – dzięki nim na talerzu robi się tak kolorowo i radośnie! Sięgnij po nasze wiosenne inspiracje – zobacz przepisy na pyszne, słoneczne dania!

Wiosna, ach to ty! – chce się zanucić widząc budzącą się do życia przyrodę. W sklepach i na bazarkach pojawiają się świeże nowalijki: rzodkiewki, szczypiorek, ogórki, pomidory… Pachnie kolorami i lekkością.

Coraz częściej zastanawiamy się co powinno zagościć na naszym talerzu – zaczynamy myśleć o lekkich posiłkach pełnych witamin, co niektórzy starają się zrzucić kilka kilogramów.

Warto pamiętać, że wiosna to czas, kiedy warto ograniczyć spożywanie produktów rozgrzewających.

Unikajmy czerwonego mięsa, czosnku, cebuli i ostrych przypraw. Wymieńmy je na świeże warzywa, kiełki, kasze, pełnoziarnisty ryż czy białe mięso.

Masz ochotę na coś wiosennego, lekkiego i naprawdę pysznego? Skuś się na nasze przepisy zainspirowane wiosną!

zdjęcia: Fotolia, 123rf

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: truskawki w czekoladzie


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

20 listopada 2017, 08:50

Nasze propozycje