Poprzedni artykuł: Kultowy smak w nowym wydaniu – tabliczka WW! Następny artykuł: Hit! Orzeźwiająca granita na deser

Quicker – kurczak z ryżem i kurczak z makaronem – idealny na lunch!

W ciągu dnia nie zawsze mamy czas na przygotowywanie pożywnych posiłków. Jednocześnie chcemy odżywiać się zdrowo i naturalnie. Marka Quicker przygotowała coś specjalnie z myślą o potrzebach aktywnych osób, dla których zdrowe i racjonalne odżywianie ma szczególne znaczenie.

Produkty marki Quicker powstają na skutek naturalnego procesu suszenia przez mrożenie, czyli liofilizacji. Dzięki temu składniki zawarte w produkcie zachowują swoje naturalne właściwości i wartości odżywcze. Quicker lunchowy to szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska.

Quicker w wersji wyrazistej

quiker

Jednym z flagowych produktów lunchowych marki Quicker jest kurczak z ryżem w sosie curry. Odznacza się charakterystycznym, nieco orientalnym smakiem, budzącym skojarzenia z potrawami kuchni indyjskiej.

Danie zawiera wyłącznie naturalnie zliofilizowane składniki, takie jak prawdziwe mięso drobiowe, ryż, a także warzywa: marchew, por, zielony groszek. Quicker pozbawiony jest wzmacniaczy smaku oraz sztucznych barwników. Do kubeczka wystarczy dodać gorącej wody, wymieszać, odczekać ok. 7 minut i lunch jest gotowy do zjedzenia.

Quicker w wersji łagodniejszej

quiker

Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym marki Quicker to również pełnowartościowa, szybka przekąska, której bazę stanowią składniki liofilizowane. W jego składzie znajdziemy mięso drobiowe połączone z makaronem powstałym z wysokiej jakości mąki z pszenicy durum oraz sosem śmietanowym. Jest to idealna przekąska dla tych, którzy cenią sobie pożywne dania o delikatnym smaku.

Dzięki temu, że Qucker nie zawiera chemii i konserwantów, idealnie sprawdzi się podczas podróży wakacyjnej jako danie, które w szybki sposób możemy przygotować i podać do zjedzenia nawet najmłodszym podróżnikom.

Liofilizacja kontra suszenie

Proces liofilizacji znacząco różni się od często stosowanej metody zwykłego suszenia produktów. Jedną z podstawowych różnic jest przede wszystkim zmiana kształtu. Podczas tradycyjnego suszenia produkty mocno się kurczą, przez co zmiany w ich wyglądzie są bardzo duże. W przypadku liofilizacji zmiany kształtów są znikome. Zachowany jest także zapach potraw, naturalny smak i kolor. Wszystkie te aspekty w przypadku suszenia intensywnie się modyfikują.

Cena: ok.7zł/ szt.

zdjęcia: materiały PR

Polecany film


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

21 maja 2018, 19:57

Nasze propozycje