Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Tapas - mały kęs hiszpańskiej zabawy Następny artykuł: IRVING prezentuje: „Zioła z Polski”

Sałatka z Dzikiego Ryżu i sera Lazur Błękitny

Lubisz dziki ryż i ser pleśniowy? Ten przepis będzie ucztą dla Twojego podniebienia! Pyszny, pełnowartościowy Ryż Dziki i wyśmienity ser Lazur Błękitny łączy się w niej z egzotycznym smakiem krewetek w towarzystwie słodkich pomarańczy. Zdrowo, pysznie i lekko.

Jeśli lubisz ciekawe połączenia smaków i poszukujesz inspiracji kulinarnych wypróbuj przepis na pyszną sałatkę.

sałatka z dzikim ryżem

Sałatka z Dzikiego Ryżu i sera Lazur Błękitny

  • 200 g Dzikiego Ryżu Kupiec
  • 2 pomarańcze
  • 200 g obranych gotowanych krewetek
  • ¼ czerwonej cebuli
  • sól i pieprz
  • 50 g sera Lazur Błękitny
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz

Ryż Dziki ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie pomarańcze obrać ze skórki i białej błonki. Następnie wyciąć fileciki. Cebulę posiekać w piórka. Ryż wystudzić, wymieszać z filecikami pomarańczy, krewetkami i cebulą. Przygotowanie sosu: Ser dokładnie pokruszyć i wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę.

Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto winogronowe

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

6 grudnia 2016, 19:00