Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Nowe galaretki od marki Emix: wiśnia i poziomka Następny artykuł: Przepis na Sassy Water – magiczny napój na piękną sylwetkę

Schab zapiekany w warzywach z ryżem

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, przepis, warzywa, schab, ryż
Szukasz przepisu na smaczny, świąteczny obiad? Wypróbuj przepis na soczysty schab z warzywami i ryżem!

schab z warzywami

Składniki:

  • 1,5kg schabu,
  • ocet balsamiczny,
  • 4 marchewki,
  • 4 pietruszki,
  • 1 (średni) seler,
  • sól i pieprz czarny,
  • kilka gałązek rozmarynu,
  • kilka gałązek tymianku,
  • 3 łyżeczki papryki słodkiej,
  • 2 łyżeczki papryki ostrej,
  • 3 łyżeczki oregano,
  • 3 ziarna jałowca,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • ryż biały długoziarnisty (np. marki Halina).

Przygotowanie:

Piekarnik nastawić na 180-200 stopni (termoobieg). Schab natrzeć octem balsamicznym oraz przyprawami: papryką ostrą i słodką, oregano pieprzem, solą oraz sprasowanym czosnkiem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać odrobiną wody, dorzucić ziarenka jałowca, tymianek i jałowiec. Przykryć pokrywką. Wstawić do piekarnika. Piec przez 90 minut. W tym czasie umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce warzywa: marchewkę, pietruszkę i seler. Naczynie z mięsem wyjąć z piekarnika i pokroić mięso na grube plastry. Dodać starte warzywa (rozłożyć po całym mięsie). Dolać wodę, tak aby sięgała połowy mięsa. Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze przez około 60-90 minut (aż mięso będzie miękkie). Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Mięso podawać z ryżem. Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: omlet owsiany


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

18 stycznia 2017, 09:10

Nasze propozycje