Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Miska jaglana z koperkiem i miętą Następny artykuł: Warzywne muszle makaronowe

Na zdrowie – jogurt naturalny

Nowości kulinarne, , tagi: jogurt naturalny, jogurt, zott
Jogurt od lat ma opinie produktu bardzo zdrowego. O tym jak bardzo wierzono w jego lecznicze możliwości świadczy fakt, że jeszcze na początku XX wieku sprzedawano go w… aptekach! Poznaj zalety jogurtu naturalnego i weź udział w konkursie!
kobieta

Przypuszcza się, że ojczyzną jogurtu są Indie. Później zaczął być spożywany na Bliskim Wschodzie, w Afryce oraz na Bałkanach. Smakiem tego napoju już 4 tysiące lat temu delektowali się Egipcjanie. Nic dziwnego – niepozornie wyglądający jogurt naturalny kryje w sobie szereg zalet i wyjątkowych właściwości.

Jogurt naturalny jest produktem, który warto na stałe dołączyć do diety. Jego regularne spożywanie wpływa na wydzielanie soków trawiennych oraz eliminuje z układu pokarmowego bakterie chorobotwórcze i gnilne. Jest bardzo lekki i zdrowy – świetnie nadaje się dla osób będących na diecie.

Jogurt może być pomocny w walce z nadciśnieniem. Regularne spożywanie tego mlecznego produktu pomaga obniżyć wysokie ciśnienie krwi. Ponadto jogurt oraz kefir dobrze wpływają na stan naszych dziąseł. Według japońskich naukowców z Uniwersytetu Kyushu w Fukuoka regularne spożywanie tych produktów zmniejsza ryzyko zachorowania na paradontozę.

jogurt naturalny

 

 

Zott Natur Jogurt Naturalny to doskonała jakość uzyskana dzięki najwyższym standardom produkcji. Jest gwarancją wyśmienitego smaku dla Ciebie i Twoich najbliższych. Idealnie sprawdza się jako przekąska.

KONKURS

Jeżeli wiesz, jak zrobić żurek małopolski, rogale wrocławskie lub masz inny pomysł na nową wersję regionalnej potrawy, weź udział w konkursie. Dodaj autorski przepis ze zdjęciem, niech inspiracją będą regionalne smaki, a jednym ze składników, widocznym także na zdjęciu, wybrany produkt firmy Zott.

Na autorów najciekawszych zgłoszeń czeka sprzęt AGD o wartości 500 zł lub fartuch kuchenny z regionalnym akcentem.

logo

materiał sponsorowany

zdjęcia: Fotolia, materiały PR

Zobacz także

Nasze propozycje