Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Tartare Pieprzowo-Cytrynowe Królestwo Następny artykuł: Przepisy na makarony od Mamma Mia!

Sos Chamoy do świeżych owoców – przepis

Kuchnia meksykańska podbija światową kuchnię, jeśli chcesz podążać zgodnie ze światowymi trendami w smakach, wypróbuj przepis na meksykański dip do świeżych owoców – sos Chamoy!
owoce

Raport przedstawiony przez firmę McCormick i markę Kamis –Trendy w Smakach 2014, wśród najważniejszych trendów kulinarnych wymienia meksykańską ofensywę. To znak, że meksykańskie potrawy i składniki zdobywają światowe stoły – w każdym zakątku świata konsumenci odkrywają nowe aspekty tych smacznych, a jednocześnie zwyczajnych potraw. 
Można kupić Chamoy o różnym stopniu ostrości. W domu można go łatwo przygotować z dżemem morelowym, sokiem z limonki i papryczkami chili.

Przepis na Sos Chamoy

dip do owoców

Składniki:

  • 1 szklanka dżemu morelowego;
  • 1/4 szklanki świeżego soku z limonki;
  • 1 łyżeczki pieprzu kolorowego (np. Pieprz kolorowy Kamis);
  • 1 łyżeczka papryczek chili (może być w formie przyprawy).

Z podanej ilości składników można przygotować ok. 1 i 1/3 szklanki sosu.

Przygotowanie: Wsyp wszystkie składniki do blendera i przykryj. Zmiksuj na średnich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Sos przechowuj w zamkniętym pojemniku w lodówce przez maksymalnie 5 dni.

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: kopytka z dyni


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

24 stycznia 2017, 06:17

Nasze propozycje