Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Kolorowe puszki Jacobs Krönung stworzone przez artystów-gwiazdy Następny artykuł: FRUGO żelki - nowe soczyście owocowe smaki

Gulasz i zupa pomidorowa z nutą sosu sojowego

Lubisz kuchnię azjatycką i sos sojowy? Zobacz jak świetnie sprawdzi się w też w polskiej kuchni - w gulaszu i zupie pomidorowej.

Sos sojowy w charakterystyczny sposób wzbogaca oryginalny smak potraw. Jego naturalne właściwości i głęboki, słonawy bukiet sprawiają, że jest świetnym zamiennikiem tradycyjnej soli. Miłośnicy zdrowia i kulinarnych eksperymentów szybko docenili tą przyprawę i zaczęli uzupełniać nim klasyczne polskie sałatki, zupy i mięsne pieczenie.

Zachęcamy do wypróbowania szybkich i prostych w wykonaniu przepisy na potrawy z nutą sosu sojowego Kikkoman:

Gulasz wołowy z chilli:

gulasz wołowy

  • 150 g ryżu basmati
  • 2 czerwone cebule
  • 2 marchewki
  • 60 g polędwicy wołowej cienko pokrojonej w paski
  • 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
  • 100 ml bulionu
  • pół papryczki chilli
  • 115 g szpinaku
  • 4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

Ugotuj ryż. W garnku podsmaż posiekaną cebulę, chilli oraz marchewkę. Następnie dodaj pokrojone mięso i smaż około 10 minut. Dodaj sos sojowy Kikkoman oraz pół szklanki bulionu, kolejno posiekany szpinak i gotuj około 30 minut. Podawaj z ryżem oraz posiekaną natką pietruszki.

Zupa pomidorowa

zupa pomidorowa

  • 2 puszki krojonych pomidorów (w sezonie 1/2kg świeżych pomidorów)
  • cebula drobno pokrojona
  • 4 ząbki czosnku
  • kostka bulionu i 200ml wrzątku lub 200ml rosołu drobiowego
  • natka pietruszki
  • śmietanka kremowa
  • 1 łyżka oliwy
  • sos sojowy Kikkoman
  • pieprz lub chilli

Cebulę obrać, pokroić na drobno i zeszklić na patelni razem z czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Lekko poddusić, nie przyrumienić. Dodać pomidory świeże lub z puszki . Podgotować na małym ogniu ok. 25 minut. Całość zmiksować w blenderze. Zalać wcześniej przygotowanym rosołem, dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku sosem sojowym Kikkoman. Rozlać na talerze dekorując śmietanką.

Smacznego!

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: babka czekoladowa


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

23 stycznia 2017, 15:54

Nasze propozycje