Poprzedni artykuł: Karmel kruchy czy kremowy? Już nie musisz wybierać! Następny artykuł: Lekki Majonez Kielecki Omega-3

Świąteczne smaki Starbucks® w dobrym towarzystwie

Nie ma nic przyjemniejszego niż spotkanie z najbliższą osobą przy kubku parującej kawy Starbucks, z którego unosi się korzenny zapach pierniczków, nieodmiennie kojarzący się ze świętami. W tym sezonie w kawiarniach Starbucks® świąteczne kubeczki pojawiły się już 12 listopada, aby raczyć gości pysznymi smakami zimowych napojów: Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte oraz Honey and Almond Hot Chocolate.

Najszczęśliwsze chwile to te, które spędzamy z bliskimi nam ludźmi. Ich obecność sprawia nam radość, inspiruje i motywuje do działania. Dlatego tak cenimy miejsca, gdzie możemy spotykać się z innymi, by razem cieszyć się chwilą. W Starbucks® budujemy taką atmosferę. Codziennie miliony ludzi odzwiedzają nasze kawiarnie nie tylko po to, aby napić się znakomitej kawy, ale by spotkać się z bliskimi, porozmawiać z nimi, podzielić się pomysłami, radościami czy smutkami.

świąteczne kawy starbucks

„W dzisiejszym świecie jesteśmy tak zabiegani, że często zapominamy o bliskości z innymi ludźmi. Chcemy pomóc naszym gościom celebrować ulotne momenty, zarówno te przełomowe, gdy dzieje się coś ważnego, jak i te, kiedy po prostu siedzimy obok siebie, ciesząc się codziennością. By te wspólne chwile były jeszcze przyjemniejsze Starbucks® przygotował wyjątkowe zimowe napoje, wprowadzające nas w świąteczny klimat.” – mówi Magdalena Jurdziak, Brand Manager marki Starbucks® na rynek Europy Środkowo-Wschodniej.

Starbucks® Toffee Nut Latte

Nic tak nie polepsza samopoczucia podczas chłodnych dni jak rozgrzewająca i zniewalająca słodyczą Starbucks® Toffee Nut Latte. To napój łączący w sobie karmelowo-orzechowy syrop, perfekcyjne espresso oraz delikatnie spienione mleko. Całość wykończona jest bitą śmietaną oraz posypką toffee.

Starbucks® Gingerbread Latte

Zima kojarzy się z korzennymi przyprawami – imbirem, cynamonem, kardamonem. Zapach i smak pierniczków to właśnie kawa Starbucks® Gingerbread Latte. Napój jest połączeniem pierniczkowego syropu z intensywnym espresso przyrządzonym ze 100% ziaren Arabiki z certyfikatem Fairtrade oraz spienionym mlekiem. Kawę wieńczy bita śmietana, która lekko posypana jest zmieloną gałką muszkatołową.

Starbucks® Honey and Almond Hot Chocolate

Kto nie lubi usiąść z kubkiem gorącej czekolady w ręku, gdy za oknem zimno i pochmurno? Dla wielbicieli czekolady Starbucks® przygotował absolutną nowość. Po raz pierwszy w kawiarniach pojawi się Honey and Almond Hot Chocolate. To kombinacja klasycznej gorącej czekolady z migdałowym syropem. Napój wykończony jest czekoladową bitą śmietaną oraz czekoladową
i miodową polewą.

zdjęcia: materiały PR

Polecany film


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

21 listopada 2018, 17:53

Zobacz także

Nasze propozycje