Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Truskawki w roli głównej Następny artykuł: Przepisy na sosy na grilla - z żurawiny i suszonej śliwki

Światowy Dzień Pieczenia - święto miłośników pieczenia ciast w Polsce i na świecie

Nowości kulinarne, , tagi: ciasta, wypieki, nowości kulinarne
Niedziela 19 maja to wielki dzień dla miłośników pieczenia ciast w Polsce i na świecie. W Światowy Dzień Pieczenia zapraszamy wszystkich do wspólnej zabawy: początkujących i mistrzów kuchni, amatorów, blogerów kulinarnych i celebrytów.
światowy dzień pieczenia

Na liście 100 przepisów dostępnej na stronie internetowej www.swiatowydzienpieczenia.pl, każdy znajdzie dla siebie wyzwanie, począwszy od upieczenia zwykłej babki do wypieku, który dotychczas zrobił jedynie Buddy Valastro - światowej sławy szef kuchni z pomocą sztabu asystentów.

Największe wyzwanie to upieczenie ciasta ptysiowego, które zaproponował Buddy Valastro – amerykańska gwiazda telewizyjna, znany z programu Słodki Biznes , właściciel słynnej Carlo’s Bakery w New Jersey. Przepis na ciasto ptysiowe został przygotowany przez jego ojca na „godziny wiedeńskie” organizowane podczas wesel w Ameryce. Na liście 100 przepisów znajduje się także tarta z melasą zaproponowana przez Lisę Faulkner, zwyciężczynię angielskiego MasterChef a także czekoladowe bezowe brownie - przepis Mirandy Gore Browne, finalistki The Great British Bake Off.

To będzie wspaniały dzień, czekamy na masowe zaangażowanie Polaków we wspólne pieczenie 19 maja, dzielenie się przepisami, rezultatami swojej pracy, zdjęciami, filmami i historiami z pieczenia. Nie zapominajcie także jeść i delektować się pysznymi rezultatami waszej pracy. Mamy nadzieję, że Polacy podejmą wyzwanie, będą piec odważnie, osiągną niesamowite rezultaty!

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: babka na Boże Narodzenie


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

24 stycznia 2017, 12:18

Nasze propozycje