Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Ekspresowe polewy do ciast i deserów EMIX Następny artykuł: Zrób to sama: owoce kandyzowane

Tajska zupa kokosowa z dzikim ryżem i krewetkami – przepis

Nowości kulinarne, , tagi: kupiec, ryż, zupa, kuchnia orientalna
Jeśli jesteś smakoszem orientalnej kuchni, koniecznie wypróbuj przepis na tajską zupę kokosową z dzikim ryżem, krewetkami i imbirem!

tajska zupa

Składniki:

  • 1,5 l bulionu;
  • łyżka czerwonej pasty curry;
  • ząbek czosnku, starty;
  • niewielki kawałek imbiru, starty;
  • 2-3 łyżki oleju, np. kokosowego;
  • puszka mleka kokosowego;
  • 200g krewetek;
  • 400g fasolki szparagowej, żółtej i zielonej;
  • 100 g dzikiego ryżu (np. Kupiec), ugotowanego wg przepisu na opakowaniu;
  • garść posiekanej świeżej kolendry.

Przygotowanie: w garnku o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj pastę curry, czosnek i imbir. Smaż przez chwilę, ciągle mieszając - do czasu, aż poczujemy wyraźny aromat przypraw. Następnie wrzuć krewetki i fasolkę, całość wymieszaj i zalej mlekiem kokosowym i bulionem. Gotuj 15 minut. Zupę podawaj z dzikim ryżem i posypaną świeżą kolendrą. Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z brązowym ryżem

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

9 grudnia 2016, 05:00