Poprzedni artykuł: Nowość – Valbon Camembert z morelami! Następny artykuł: Nowa linia bulionów Knorr „Smaki i aromaty”

Tydzień Brytyjski w Lidlu

Wyborne konfitury, wyraziste sosy do mięs, aromatyczny ser cheddar, czy delikatne langustynki w cieście – zobacz, z czego naprawdę słynie angielska kuchnia. W poniedziałek 23 czerwca ruszył niezwykły Tydzień Brytyjski w Lidlu!

W brytyjskim menu istotne miejsce zajmuje mięso, przede wszystkim jagnięcina i wołowina oraz ryby wraz z owocami morza. Jedną z najbardziej popularnych klasycznych potraw angielskich jest ryba z frytkami.

frytki lidl

W ofercie Lidla dostępny będzie filet z mintaja w cieście w zestawie z dużymi chrupiącymi frytkami (14,99 zł za 1 kg/1 opak.), który wystarczy upiec lub usmażyć.

Smak pieczonej jagnięciny idealnym komponuje się z aromatyczny sosem miętowy (2,99 zł za 180 g/1 opak.). Doskonałym podkreśleniem smaku dań z mięsa oraz serów będzie angielski sos pieprzowy Worcester (4,99 zł za 150 ml/ 1 opak.) lub  wyrazisty sos żurawinowy (3,99 zł za 200 g/ 1 opak.).

Zwolennicy ryb i owoców morza, znajdą w ofercie m.in. langustynki w cieście otoczone delikatną panierką (14,99 zł za 300 g/ 1 opak.) oraz wędzony dymem z drewna bukowego, ręcznie solony filet z wędzonego łososia (16,99 zł za 200 g/ 1 opak.).

Dla koneserów smaku, prawdziwie lordowskim daniem, będzie szkocki bażant (39,99 zł za 900 g/ 1 opak.).

Jego ciemnoczerwone, aromatyczne mięso charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Przepis na doskonałego bażanta znaleźć można na stronie internetowej www.kuchnialidla.pl.

jogurt lidl

Wielka Brytania znana jest także z produkcji serów, głównie cheddar. W ofercie Lidla dostępny będzie kremowy i delikatny w smaku, dojrzewający minimum 9 miesięcy, ser cheddar (8,88 zł za 400 g/ 1 opak.) oraz ser somerset cheddar (7,99 zł za 250 g/ 1 opak.) wytwarzany w hrabstwie Somerset, które jest uznawane za kolebkę tego przysmaku.

Ponadto w ofercie można znaleźć szeroką gamę serów brytyjskich (7,99 zł za 200 g/ 1 opak.) z różnymi aromatycznymi dodatkami: brzoskwini, żurawiny lub cebuli oraz szczypiorku.

zdjęcia: materiały PR

Polecany film


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

14 listopada 2018, 05:25

Nasze propozycje