Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Upiecz czekoladowe ciasto buraczkowe z Poltino! Następny artykuł: Majonez Hellmann’s w nowej odsłonie

Startuje trzecia edycja Tygodnia Restauracji Groupon

Nowości kulinarne, , tagi: konkursy, konkursy kulinarne
Groupon ponownie zachęca Polaków do poznawania najlepszych miejsc na kulinarnej mapie Polski. Na łowców nowych smaków czeka 70 restauracji w 15 miastach!

Już po raz trzeci Groupon organizuje Tydzień Restauracji największy festiwal smaków online. Raz na kwartał Groupon, razem z partnerami, przygotowuje specjalną ofertę dla użytkowników serwisu, którzy przez tydzień mają okazję skosztować menu wybranych restauracji nawet o 70% taniej. Tym razem Tydzień Restauracji startuje 12 maja.

Chcemy zachęcić Polaków do jedzenia posiłków poza domem – likwidując możliwie największą liczbę małych barier, które zniechęcają nas przed odwiedzaniem restauracji. Jeszcze przed wyjściem wiemy ile wydamy i mamy pewność, że nasze gusta zostaną zaspokojone. Mogę zaryzykować tezę, że w trakcie inicjatywy – w tym konkretnym tygodniu – gotowanie w domu będzie zupełnie nieopłacalne – mówi Aniela Hejnowska, Dyrektor Zarządzająca Groupon w Polsce. Sam koszt półproduktów, które pozwalałyby na przygotowanie choćby zbliżonego smakowo menu z pewnością przewyższy wydatek na kilka grouponów, nie wspominając o korzyściach w postaci czasu i przyjemności dla podniebienia podczas degustacji dań najlepszych szefów kuchni w Polsce.

konkurs groupon

Mecenasem bieżącej edycji jest Tomasz Jakubiak, kucharz znany z zamiłowania do regionalnej kuchni i sezonowych potraw.Tydzień Restauracji to okazja dla tych, którzy zazwyczaj wahają się przed poznawaniem nowych, egzotycznych smaków zbyt często wybierając domowy obiad lub szybkie i średnio zdrowe przekąski – powiedział Tomasz Jakubiak W ciągu kilku dni można spróbować kuchni hinduskiej, francuskiej czy chińskiej oraz słynnych klasyków Groupon – smaków amerykańskich i japońskich – po Tygodniu Restauracji liczymy na nowych <<foodies>>, którzy z zaangażowaniem jeszcze bardziej  wzmocnią rynek restauracyjny w Polsce.   

Tydzień Restauracji to również premiery i możliwość demonstracji możliwości nowych partnerów. Oprócz słynnych i uznanych restauracji – weteranów Tygodnia Restauracji: Ohh! Sushi & Grill, The Mexican, Restauracja Chimera czy Cosa Nostra w Krakowie, w tej edycji można będzie spróbować potraw między innymi w Bydło i Poidło i Muu Muu w Warszawie, Papaya Sushi, Gospoda Polska i Restauracja Fanaberia na Śląsku.

Pełna lista restauracji biorących udział w III edycji Tygodnia Restauracji Groupon dostępna jest na stronie www.groupon.pl.

zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne ciastka

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

9 grudnia 2016, 10:48