Poprzedni artykuł: Nowość: Hochland Kanapkowy z prażoną cebulką Następny artykuł: Rodzina serków Twój Smak Puszysty powiększa się!

Sol&Mar czyli różnorodność smaków południa w Lidlu

Odpowiadając na potrzeby polskich konsumentów Lidl idzie o krok dalej i poszerza swoją ofertę hiszpańsko – portugalską. W ramach tygodnia Sol&Mar, już 28 lipca, w sklepach sieci pojawi się około 120 produktów z tego regionu.
oferta lidl

Kulinarne tygodnie tematyczne organizowane w Lidlu cieszą się rosnącą popularnością. Wraz ze startem nowego tygodnia tematycznego liczba odwiedzin w sklepach sieci wzrasta. Polacy są ciekawi nowości i chętnie eksperymentują. Swoje upodobania kulinarne kształtują przede wszystkim dzięki podróżom, a także popularyzacji kuchni innych krajów m.in. w mediach.

W najnowszej ofercie Sol&Mar pojawi się aż około 120 produktów z Hiszpanii i Portugalii. To sprawia, że akcja ta obok Vitasii, czyli Tygodnia azjatyckiego, jest już drugą tak szeroką ofertą. Znajdziemy w niej oryginalne smaki typowe dla kultury Półwyspu Iberysjkiego, m.in. różne rodzaje wędlin, owoce morza, sery oraz oliwki i oliwy.

Prawdziwą gratką dla miłośników smaków południa będą produkty premium, a wśród nich dojrzewająca przez 12 miesięcy wieprzowa szynka z kością Jamon Serrano Reserva w cenie 199 zł/1 szt. (około 6,5-7,5 kg) lub krewetki Vannamei w cenie 39,99 zł za 800 g/1 opak. Lidl nie zapomina także o wielbicielach win. W ramach oferty Sol&Mar w sklepach pojawi się nowa kolekcja win z Półwyspu Iberyjskiego, recenzowana przez Michała Jancika, Mistrza Polski Sommelierów współpracującego z siecią.

Polecany film


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

20 listopada 2018, 20:46

Nasze propozycje