Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Dekoracja i poczęstunek w jednym. Weselna ściana donatów Następny artykuł: Konkurs: pokaż, jak kochasz życie i wygrywaj wspaniałe nagrody od mark...

Magiczny pomysł na magiczny deser

Nowości kulinarne,
,
To prawdziwie bajeczny deser z najprostszych składników na świecie. Lód i odrobina dodatków w połączeniu z watą cukrową wyglądają jak słodkość zawieszona w chmurze. I o to chodzi!

Za każdym razem, kiedy poznajemy nowe kulinarne hity sezonu, przecieramy oczy ze zdumienia. Po raz kolejny okazało się jednak, że zaskoczeniom nie ma końca i prędzej czy później znajdzie się coś, co zdoła nas do siebie przekonać. Tak stało się z deserami opisanymi w sieci hashtagiem #fairyflossicecream (ang. fairy floss – wata cukrowa), które mimo upływającego lata z pewnością nieprędko odejdą w niepamięć.

Tak ładne, że aż szkoda je jeść, z drugiej strony – wymagające szybkiego pochłonięcia waty cukrowej i dotarcia do topiącego się loda. Nietypowy deser, jak sama nazwa na to wskazuje to lód z watą cukrową. Podaje się go w formie rożka z kolorowymi, smakowymi lodami otoczonymi dużą chmurą waty cukrowej. Samo obserwowanie kolejnych tego typu smakowitości sprawia, że czujemy się, jakbyśmy oglądały scenę z bajki.

Wata cukrowa i lód w rożku to nie wszystko. Jeśli ma się tylko na to ochotę, bajeczny deser można udekorować bakaliami, ciastkami, rurkami czy kolorowymi cukierkami. Niektórzy idą krok dalej i do wysokokalorycznego deseru dosypują... popcornu. Jeszcze lepszy efekt da zatopienie rożka w kolorowej wacie, a więc np. w odcieniu błękitnego nieba, seledynowym, lawendowym.

Co myślicie o nowym trendzie? Podoba wam się połączenie, a może uważacie lody za kulinarną świętość wśród deserów, niepotrzebującą zbędnych dodatków i upiększeń?

Fot. Instagram.com/hugofromkamakura


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

8 grudnia 2016, 15:10