Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Puffins – rozkoszna lekkość chrupania Następny artykuł: Nowe Lody Jogurtowe z mango – Grycan

Wyniki konkursu Toro Sushi

Nowości kulinarne, , tagi: konkursy, konkursy kulinarne, sushi
Brałaś udział w naszym konkursie? Sprawdź, czy wygrałaś 1 z 3 voucherów na dwuosobową ucztę w Toro Sushi!

Podstawa sushi: ryż!

sushi

Myślisz, że z każdego ryżu można zrobić prawdziwe sushi? Jesteś w błędzie! Jeśli więc decydujesz się na domowe przygotowanie sushi, w pierwszej kolejności powinnaś rozejrzeć się za specjalnym ryżem do sushi, który jest specyficzny – nieco krótszy od tego, który stosujemy na co dzień w kuchni – to właśnie on decyduje o niepowtarzalnym smaku i aromacie potrawy.

Jednak odpowiedni ryż to dopiero część sukcesu – żeby danie wyszło nie tylko pyszne, ale również by apetycznie wyglądało, należy odpowiednio ugotować ryż. Musi się wystarczająco kleić, żeby sushi nie rozpadało się na talerzu.

Sekret receptury tkwi w odpowiednim płukaniu ziaren (do czasu, aż woda będzie klarowna), a następnie w namaczaniu ryżu i jego gotowaniu.

Sekret: ocet ryżowy

Po ugotowaniu ryżu, należy go doprawić równie istotnym składnikiem, co sam ryż – octem ryżowym. W pierwszej kolejności należy przygotować z niego "zaprawę". W tym celu rozpuszcza się go z cukrem i solą w odpowiednich proporcjach, a po wystygnięciu mieszanki łączy się ją z ugotowanym ryżem. Całość należy dokładnie wymieszać uważając, żeby nie przeciąć drobnych ziaren ryżu. Po ostygnięciu ryżu czas na dodatki – tu można eksperymentować do woli: świeże ryby, awokado, wasabi... – grunt, żeby wszystkie składniki były świeże i pochodziły ze sprawdzonego sklepu.

Ale jak to wszystko odpowiednio połączyć? Jak zwinąć? Jak podać?... Robienie sushi jest sztuką i niewątpliwie wymaga wprawnej ręki Sushi Mastera.

Jeśli chcesz spróbować prawdziwego, mistrzowskiego sushi, weź udział w naszym konkursie i wygraj 1 z 3 dwuosobowych voucherów o wartości 150zł do restauracji Toro Sushi przy ul. Skalskiego 5 w Warszawie na japońską ucztę zwieńczoną aromatycznym winem śliwkowym.

Restauracja Toro Sushi w Warszawie oferuje świeżość i jakość, zgodnie z zasadą, że smak i prostota zawsze będą górować nad przemijającymi trendami. Zespół Toro Sushi hołduje zasadzie japońskiej kuchni, wedle której jedzenie powinno być proste, eleganckie, a zarazem wspaniale łączyć złożone i subtelne smaki. Więcej o restauracji na stronie: http://torosushi.pl/

Laureaci konkursu:

1. Nina M.

2. Joanna D.

3. Agata Ch.

Serdecznie gratulujemy zwycięzcom! Vouchery czekają na Waszych skrzynkach mailowych :)

materiał sponsorowany

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Ciasto Beatka


An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

25 kwietnia 2017, 16:23

Nasze propozycje