Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Nowy Hochland Twarogowy w krążkach Następny artykuł: Zakalec – co zrobić żeby go uniknąć?

Zupa dyniowa z chilli i makaronem – przepis

Brak pomysłu na świętowanie halloween? Skuś się na kulinarne szaleństwo i wypróbuj przepis na pyszną zupę dyniową z makaronem i chilli. To zdrowa, smaczna i sycąca przekąska na chłodne, jesienne wieczory!

zupa dyniowa

Składniki:

  • dynia – ok. 1 ½ kg
  • cebula – 2 średnie szt.
  • kapary z zalewy – 1 łyżka
  • płatki chilli – ¼ łyżeczki
  • olej – 3 łyżki
  • słodka śmietanka – 100ml
  • Makaron (np. Międzybrodzki nitki) – 1 paczka
  • woda
  • sól do smaku

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według przepisu. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą tak, żeby przykryła ona dynię. Dodajemy płatki chilli, sól do smaku i gotujemy do miękkości, uważając przy tym, żeby dynia się nie rozgotowała. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią. Na koniec dodajemy kapary i gotujemy. Podawać z makaronem.

Smacznego!

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa grochowa


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

18 stycznia 2017, 06:58

Nasze propozycje