Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Szpinak w kształcie serduszek od Frosty Następny artykuł: DIY! Przepis na domową chałwę

Zupa marchewkowo-pomarańczowa z imbirem

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, marchew, imbir, przepis, pomarańcza, zupa
Jeśli nie masz pomysłu, jaką zupę przygotować na obiad, wypróbuj przepis na zupę marchewkowo-pomarańczową z imbirem. To propozycja dla miłośników zup o delikatnej, kremowej, konsystencji, którzy lubią poznawać nowe smaki.

zupa z imbirem

Składniki:

  • 700 g marchwi;
  • 400 ml bulionu warzywnego;
  • 200 ml soku pomarańczowego;
  • 2 cm imbiru;
  • 1 łyżka oliwy;
  • szczypta gałki muszkatołowej;
  • szczypta cynamonu;
  • 100 g ryżu basmati (np. Kupiec);
  • sól, cukier, biały pieprz do smaku.

Przygotowanie: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew obrać, pokroić na grube plastry, skropić lekko oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 minut. Po upieczeniu marchew przełożyć do garnka, dodać starty na drobnej tarce imbir i wlać sok pomarańczowy. Zmiksować blenderem na krem. Dodać bulion i przyprawy do smaku, gotować jeszcze 10 min na wolnym ogniu. Podawać z ugotowanym ryżem. Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z jajkiem


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

18 stycznia 2017, 02:48

Nasze propozycje