Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Stylowe puszki Lollipop marki La Shelf Następny artykuł: Otręby owsiane i siemię lniane Emix

Przepis na zupę szparagową z krajanką

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, przepis, zupy, makaron, zupa, szparagi
Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego aby wykorzystać go w pełni proponujemy zdrową i smaczną zupę ze świeżych szparagów z makaronem krajanką.

Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego aby wykorzystać go w pełni proponujemy zdrową i smaczną zupę ze świeżych szparagów z makaronem krajanką. Przepis ten to pomysł na rodzinne obiady oraz romantyczne kolacje. Zawarte w szparagach witaminy i wartości odżywcze mogą nas uchronić nie tylko przed nowotworem, chorobami serca ale także pobudzić trawienie. Uważane za afrodyzjak budzą pożądanie nie tylko w kuchni.

zupa szparagowa

Przepis na zupę ze szparagami i krajanką

  • Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
  • wiązka białych szparagów
  • woda - 0,75l
  • sos sojowy - 1 łyżeczka
  • śmietanka słodka 18% - 100ml
  • śmietana kwaśna 18% - 100ml
  • masło - 1 łyżka
  • mąka - 1 łyżeczka
  • sól, cukier, biały pieprz do smaku

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć. Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim


An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

24 kwietnia 2017, 13:37

Nasze propozycje