Poprzedni artykuł: Stylowe puszki Lollipop marki La Shelf Następny artykuł: Otręby owsiane i siemię lniane Emix

Przepis na zupę szparagową z krajanką

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, przepis, zupy, makaron, zupa, szparagi
Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego aby wykorzystać go w pełni proponujemy zdrową i smaczną zupę ze świeżych szparagów z makaronem krajanką.

Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego aby wykorzystać go w pełni proponujemy zdrową i smaczną zupę ze świeżych szparagów z makaronem krajanką. Przepis ten to pomysł na rodzinne obiady oraz romantyczne kolacje. Zawarte w szparagach witaminy i wartości odżywcze mogą nas uchronić nie tylko przed nowotworem, chorobami serca ale także pobudzić trawienie. Uważane za afrodyzjak budzą pożądanie nie tylko w kuchni.

zupa szparagowa

Przepis na zupę ze szparagami i krajanką

  • Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
  • wiązka białych szparagów
  • woda - 0,75l
  • sos sojowy - 1 łyżeczka
  • śmietanka słodka 18% - 100ml
  • śmietana kwaśna 18% - 100ml
  • masło - 1 łyżka
  • mąka - 1 łyżeczka
  • sól, cukier, biały pieprz do smaku

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć. Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: fasolka szparagowa na zimę


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

19 października 2017, 20:45

Nasze propozycje