Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Ciekawostki na temat herbaty - czy wiesz, że... Następny artykuł: Zrób to sama: masło orzechowe

Wielkanocne ciasta z bakaliami Siesta

Domowe wypieki są istotnym elementem, tworzącym atmosferę rodzinnych Świąt Wielkanocnych. Dzięki bakaliom Siesta świąteczne ciasta zyskają niepowtarzalny smak i aromat, a ich przygotowanie będzie prawdziwą przyjemnością.
migdały siesta

Ciasto w święconce jest symbolem doskonałości oraz dobrobytu. W Polsce tradycyjnie przygotowywanymi wielkanocnymi wypiekami są mazurki i baby. Klasyczny mazurek powinien być płaski, pieczony na kruchym spodzie i obficie nadziewany konfiturą lub masą kajmakową. Zwyczajowo przybiera się go bakaliami. Do ozdoby mazurka marka Siesta poleca Migdały płatki, Orzechy włoskie, Orzechy laskowe oraz Rodzynki królewskie Siesta.

Na wielkanocnym stole nie może również zabraknąć tradycyjnej baby drożdżowej. Dawniej gospodynie już na kilka dni przed świętami przebierały rodzynki i mieliły migdały, które później dodawały do ciasta. Obecnie Migdały słodkie i Rodzynki sułtanki Siesta świetnie sprawdzą się w roli dodatków do wielkanocnej baby, nadając jej wyrazistego aromatu.

Bakalie Siesta wzbogacą nie tylko wypieki, ale także świąteczne dania wytrawne. Będą smacznym dodatkiem do sałatek i mięs. Sposobów na ich włączenie do wielkanocnego menu jest wiele, wszystko zależy od kreatywności kucharza.

Ceny:

Orzechy włoskie 6,20 zł,    

Orzechy laskowe 6,30 zł,       

Migdały słodkie 7,00 zł ,

Migdały płatki 4,75 zł,     

Rodzynki królewskie 2,40 zł ,

Rodzynki sułtanki ok. 2,00 zł

zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: pascha wielkanocna

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

3 grudnia 2016, 01:20